Noi femeile avem parte de multe provocari iar una dintre ele este ingrijirea corecta a zonei noastre intime. Acest lucru devine cu atat mai important intrucat zilnic utilizam produse de igiena despre care nu stim sigur daca ne fac bine sau rau.

Daca si tu simti ca ai avea nevoie sa cunosti mai multe aspecte referitoare la igiena intima, in cele ce urmeaza vom discuta in detaliu despre acest lucru.

De ce este importanta igiena intima?

Zona intima este una deosebita pentru femei, deoarece procese importante ale organismului nostru precum ovulatia, ciclul menstrual si sarcina sunt in stransa legatura cu organul nostru sexual.

Ne putem confrunta in perioada aceea lunara cu menstruatie cu cheaguri, iar in acest caz avem nevoie in primul rand de absorbante cu nivel ridicat de protectie, dar care sa respecte si sensibilitatea pielii din aria vaginala.

Apoi este nevoie sa ne informam si adresam ginecologului pentru a fi sigure ca nu exista riscuri. Este util sa stim ca toaleta trebuie facuta de pana la 3-4 ori zilnic in timpul ciclului menstrual, iar gelul intim utilizat influenteaza de asemenea sanatatea zonei noastre delicate.

Sa nu uitam si ca absorbantele sau tampoanele trebuie schimbate la maxim 3 ore.

Asadar, este necesar sa invatam cum sa ne ingrijim de igiena acestei zone si cum sa prevenim eventuale neplaceri. Exista de exemplu perioade in care ne putem confrunta cu diverse afectiuni ale vaginului si cautam solutii precum un tratament chist ovarian care sa ni se potriveasca.

Igiena intima trebuie sa fie pe primul plan si in aceste situatii si bineinteles un consult de specialitate in urma caruia sa primim medicatie personalizata.

Informatii utile pentru o igiena intima optima

Frecventa optima de realizare a toaletei intime este dimineata si seara, dar si dupa fiecare act sexual. Spalarea se realizeaza doar la exterior, intern organul nostru sexual curatandu-se singur, iar sensul corect de folosire al hartiei igienice este din fata catre spate.

Gelul intim utilizat este esential sa aiba un PH corespunzator pielii sensibile a vaginului si sa nu contina substante daunatoare precum parabenii sau siliconul.

Noi, la Enroush, am creat produsul de igiena intima care respecta toate conditiile, si anume este bland cu pielea, are in compozitie 95% ingrediente naturale si protejeaza zona de bacterii.

Mai mult decat atat, absorbantele si tampoanele Enroush, atat cele zilnice cat si cele lunare sunt realizate doar din bumbac organic, prietenos si delicat cu zona intima.

Speram ca aflat informatii utile si ca am raspuns la intrebarile tale legate de igiena intima si ingrijirea acestei zone. Fii in continuare la curent cu informatiile referitoare la aceasta tema si acorda atentie zonei sensibile a vaginului tau.