Amenajarea livingului – locul tau de destindere


Camera centrala din orice casa, care functioneaza ca o “carte de vizita” atunci cand se strange toata familia, fie cand vin invitatii si mai mult, daca ai spatiul de lucru in propria casa.

Este greu de definit cum arata livingul perfect, tine de stilul si preferintele fiecarei persoane in parte. Tot ce trebuie sa faci, este sa stabilesti variante de stil pe care vrei sa-ti amenajezi livingul.

Recomandam sa faci o grupare a elementelor vii si colorate in anumite colturi ale camerei pentru a obtine contraste, dar mai ales efecte vizuale deosebite.

3 idei de combinatii de culori pentru livingul tau

Pentru a crea o anumita atmosfera, designerii folosesc culoarea ca fiind baza de la care se pleaca pentru a da forma spatiului numit “camera de zi”.

Acest spatiu dinamic dar in acelasi timp si static, se va transforma in cinematograf pe timpul weekend-ului, fie intr-un loc intim sau familial ori intr-un loc de joaca pentru copii.

Culori calde

Daca ai o personalitate puternica, atunci sigur vrei sa reflecte acest lucru si in spatiul tau personal. Pentru living poti alege culori contrastante precum: oranj, verde, rosu si de ce nu, si albastru.

Vei avea o culoare dominanta si una de accent, cu care te poti juca cromatic pentru a obtine acel efect indraznet. De exemplu: canapeaua poate fi verde, iar pernele decorative si obiectele de decor si chiar scara interioara pot fi de culoare oranj si tonuri de galben.

Culori neutre

Combinatii de culori blande precum bej, maro, alb si gri sunt ideale pentru orice fel de living.
Fie ca dispui de spatiu sau ai o suprafata mai micuta, iata ca aceste culori neutre se vor armoniza frumos.

Cu o paleta de culori linistitoare si placuta vei contribui mult la caracterul relaxant al livingului tau. In tot acest decor poti opta pentru amenajare colt de citit, ce va aduce o nota de aer retro si boem.

Pentru o camera de zi placuta poti folosi un maro deschis, impreuna cu bej si multe nuante de alb pentru a face amenajarea interioara calma combinata cu o lumina neutra.

Culori reci

Daca apartamentul sau casa ta este orientata spre sud, iar lumina intra direct in casa vei avea ca solutie aceste culori reci pentru a domoli intensitatea luminii. Ca de exemplu: tonuri de albastru, verdele si violetul.

Astfel de culori sunt asociate cu emotii precum linistea, relaxarea, armonia, dar pot induce chiar si senzatia de intim.

Din combinarea si plasarea elementelor decorative si de mobilier, impreuna cu accesoriile si corpurile de iluminat, dar datorita paletei de culori vor avea ca efect un living unic si stilat.