Zambetul este cartea de vizita a fiecaruia dintre noi, este un mod placut de a interactiona la prima vedere cu oricine si a lasa o impresie placuta, iar sanatatea orala este deosebit de importanta pentru starea de bine, dar chiar si pentru sanatatea generala a organismului.

Daca suferi de dureri dentare, cu siguranta starea ta generala nu este buna, nu poti mesteca asa cum ar trebui, iar intregul tau organism va suferi din aceste motive. Afla din randurile de mai jos ce este un implant dentar si care sunt avantajele pe care acesta le ofera, dar si alte informatii importante despre acesta!

Ce este un implant dentar?

Daca ai pierdut unul sau mai multi dinti, trebuie sa stii ca implantul dentar este cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor lipsa. In acest fel, nu vei avea nevoie de o proteza mobila care iti creaza un disconfort permanent, iar in cazul in care dintii vecini sunt sanatosi, nu va trebui sa ii sacrifici sau sa ii afectezi in niciun fel.

Care sunt efectele lipsei dintilor?

Trebuie sa stii ca daca ai pierdut unul sau mai multi dinti, acest lucru nu este doar inestetic, ci vine cu mai multe dezavantaje – masticatia are de suferit, iar osul maxilar din locul in care un dinte lipseste se va topi odata cu trecerea timpului.

Intr-o astfel de situatie, implantul nu este posibil decat dupa o aditie de os, cu ajutorul careia se reface volummul osos astfel incat implantul sa poata fi ancorat ferm, corect.

In plus, trebuie sa stii ca atunci cand se pierd grupe mari de dinti sau chiar toti dintii, estetica faciala are de suferit extrem de mult, deoarece structura fetie incepe sa se modifice – buzele capata un aspect subtiat si infundat, apar nenumarate riduri in jurul gurii si pe langa nas.

Mai exact, fata capata un aspect de imbatranire prematura, efect pe care cu siguranta nu doresti sa il decoperi. Un alt efect al lipsei dintilor sunt problemele de masticatie, dar si cele psiho-sociale, deoarece vei evita sa zambesti sau chiar sa mananci, iar in acest fel viata ta sociala va fi afectata in mod negativ.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Trebuie sa stii ca majoritatea implanturilor isi indeplinesc in mod corect functiile chiar si dupa 25-30 de ani. In cazul in care suferi de paradontoza, prognoza nu este la fel de buna. Nu poti sti exact cat timp va tine implantul, deoarece rezistenta acestuia depinde in mare masura de starea ta de sanatate.

Pentru o durata cat mai extinsa, este deosebit de important sa respecti indicatiile primite de la medic.

Care sunt etapele inserarii unui implant dentar?

Primul pas in inserarea unui implant dentar este consultatia initiala pentru realizarea planului de tratament cu impant dentar.

Pe baza unor investigatii radiologice sau Computer Tomograf, medicul va stabili daca implantul dentar este potrivit nevoilor tale si daca exista suport osos suficient pentru ca inserarea implantului dentar sa se poata efectua cu succes.

In cea de-a doua etapa se realizeaza interventia chirurgicala in mediu steril, sub o anestezie locala, in acest moment fiind inserat implantul si acoperit cu o membrana PRGF, aceasta avand rolul de a accelera vindecarea. Dupa vindecare si integrarea implantului in os, urmeaza etapa protetica, mai exact fixarea coroanei dentare definitive pe implant.

FamilyDent.ro iti pune la dispozitie o echipa special pregatita sa isi redea zambetul de alta data, pentru ca tu sa te poti bucura de sanatatea orala si de starea de bine de care te vei bucura in urma unui zambet frumos.

Fie ca ai nevoie de un aparat dentar, implant ori de controlul periodic al dintilor tai pentru mentinerea sanatatii acestora, folosind datele de mai jos te poti bucura de servicii de cea mai buna calitate!

Contact:
Email: [email protected]
Telefon: 0745080015 / 0745080016