De la mobilier pentru gradina, pana la ghivece pentru flori de care avem nevoie dupa zile incarcate de munca

De cele mai multe ori insa, gradinilor nu le este acordata atentia cuvenita, astfel ca aspectul general al acestora este adesea unul banal.

Indiferent ca este vorba despre o gradina moderna sau despre una amenajata intr-un stil ceva mai clasic, in ambele situatii este nevoie de decizii luate cu multa atentie.

Totul incepe cu dorintele noastre si cu un proiect bine pus la punct, insa acestia sunt de facto unii dintre cei mai dificili pasi de realizat.

In proiectul de amenajare al unei gradini este foarte important sa se gaseasca un echilibru perfect intre dorintele personale si tendintele actuale.

Ceea ce ne dorim insa ar trebui intotdeauna sa primeze, pentru ca de aici reiese si o buna parte din confortul psihic. In cele ce urmeaza, am pregatit cateva propuneri care te pot ajuta sa iti transformi gradina intr-o veritabila oaza de relaxare, un spatiu idilic in care sa iti petreci timpul liber.

Mizeaza pe elementele naturale

In amenajarea unei gradini ce se doreste a fi un spatiu ideal pentru relaxare, este important sa combini cele mai importante elemente naturale: apa, aer, pamant, lumina.

Daca pamantul este responsabil pentru tot ceea ce inseamna viata in cadrul gradinii (gazon, flori, pomi, etc), lumina, apa si aerul au rolul de a ne asigura relaxare si confort.

Evita cu orice pret sa aglomerezi lucrurile in gradina, pentru ca acest efect nu va compromite doar vizual spatiul gradinii, ci va avea un impact si asupra confortului resimtit.

Nu neglija decoratiunile pentru gradina!

Pentru a avea o imagine completa, gradina are nevoie de cateva elemente decorative cu impact. In acest sens, iti poti indrepta atentia inspre deosebitele decoratiuni pentru gradina, asa cum sunt piticii special conceputi pentru acest spatiu, clasicele ghivece pentru flori, sau chiar si diferite corpuri de iluminat pentru gradina.

Fiecare dintre acestea pot schimba complet atmosfera din cadrul gradinii. Pune-ti creativitatea la joaca si combina elementele de decor in asa fel incat sa poti obtine un cadru ideal relaxarii.

Mobilierul pentru gradina

O parte din estetica de ansamblu a gradinii, dar si a gradului de confort oferit reiese prin piesele de mobilier alese pentru gradina. In cazul gradinilor, mobilierul trebuie sa indeplineasca doua conditii importante si anume, sa fie confortabil si durabil.

O masuta pentru cafea cu scaunele confortabile alaturi reprezinta un minim pe care ar trebui sa il ai intr-o gradina moderna. Concomitent poti lua in calcul si o bancuta sau chiar si un sezlong pe care sa te poti relaxa in voie, ori de cate ori simti nevoia.

Asigura un decor cat mai bine organizat

Desi in gradina cromatica complexa este mai mult decat binevenita, este totusi necesar sa te asiguri ca imaginea de ansamblu a acesteia este una cat mai organizata. Spre exemplu, poti delimita spatiile din gradina cu ajutorul unor pavaje cu un aspect deosebit.

Acestea nu doar ca iti vor fi de un real ajutor in delimitarea spatiilor, insa vor putea fi integrate cu usurinta in decorul unei gradini moderne.