Urmeaza sa participi la un eveniment important, de mare anvergura si nu stii ce tinuta sa imbraci? Stai linistita!

Ca tine mai sunt mii si mii de alte femei din intreaga lume. Oricat de multe tinute vestimentare am avea in garderoba, niciodata acestea nu ne vor fi suficiente.

De foarte multe ori, atentia ne este atat de focusata pe articolele vestimentare, incat aproape ca uitam complet de importanta pe care clasicele bijuterii o au.

Indiferent ce tinuta am alege in cele din urma, aceasta ar fi incompleta fara integrarea unor bijuterii si accesorii. In spatele unor tinute impecabile, va sta mereu si o accesorizare de succes.

Asadar, neglijarea in totalitate a bijuteriilor sau a accesoriilor nu este o decizie tocmai inspirata.

Inca din cele mai vechi timpuri, bijuteriile au fost considerate obiecte de podoaba si nimic mai mult. Lucrurile insa par sa se fi schimbat in zilele noastre, cand bijuteriile par sa faca mai mult decat sa scoata in evidenta frumusetea si eleganta.

Astfel, in cele ce urmeaza am pregatit pentru tine o serie de detalii despre rolurile multiple pe care bijuteriile le indeplinesc.

Subliniaza eleganta

Daca exista un detaliu prin care bijuteriile se fac remarcate, acela este faptul ca reusesc intr-un mod subtil sa aduca in prim plan eleganta. Indiferent ca este vorba despre o pereche de cercei din argint, despre un colier elegant sau chiar si despre o simpla bratara, fiecare dintre aceste bijuterii pot aduce un plus de eleganta si stil tinutelor pe care le purtam.

Fiecare bijuterie in parte insa, trebuie aleasa in concordanta cu tinuta si cu gusturile personale.

Puterea de a schimba starea de spirit

Dincolo de faptul ca bijuteriile sunt micile detalii care pot schimba complet imaginea unei tinute, acestea au concomitent si puterea de a schimba starea de spirit.

Desi poate parea greu de crezut, un simplu exercitiu iti poate dovedi cu usurinta acest lucru. Gandeste-te la acele zile in care desi nu aveai chef de nimic, ai pus colierul preferat si perechea de cercei favorita si ai constatat ca iti stau chiar bine. Acest lucru in mod cert iti va imbunatati semnificativ starea de spirit.

Bijuteriile au o valoare simbolica si sentimentala dincolo de bani

Bijuteriile nu trebuie sa fie scumpe pentru a avea efectul dorit. In fond, valoarea bijuteriilor este cea pe care noi o oferim. Este de prisos ca investesti sume uriase in bijuterii cu care nu rezonezi absolut deloc sau pe care nu le porti cu drag.

O pereche de cercei ieftina te poate determina sa te simti mult mai frumoasa decat o face una foarte scumpa. De ce? Pentru ca noi suntem cei care le dam valoarea, detaliu ce merge mult mai departe de costuri.

Bijuteriile pot reflecta personalitatea 

Nu in ultimul rand, bijuteriile pot fi considerate si o reflexie a personalitatii avand in vedere ca de cele mai multe ori le alegem in concordanta cu aceasta.

Spre exemplu, bijuteriile impunatoare sunt in general preferate de femeile ce vor sa exprime siguranta si incredere, la fel cum bijuteriile discrete si simple, denota gingasia mai presus de orice altceva.