Printre investitiile importante pe care le facem de-a lungul timpului se numara si autoturismele, daca se tine cont de faptul ca acestea ne sunt indispensabile intr-o varietate de circumstante din viata de zi cu zi.

In timp, aparitia unor defectiuni este practic un proces inevitabil, ceea ce inseamna ca mai devreme sau mai tarziu, orice sofer va fi pus in situatia de a investi in diferite componente noi.

Astfel de momente sunt neplacute, pentru simplul fapt ca implica costuri, de multe ori prea ridicate pentru posibilitatile financiare de moment.

In ciuda faptului ca piata accesoriilor si pieselor auto este astazi mai vasta ca oricand, gasirea componentelor potrivite, inca este un proces ce poate genera mari batai de cap.

Dat fiind faptul ca de calitatea pieselor ce intra in componenta masinii depind atat performantele de condus, cat si siguranta, selectia componentelor auto la intamplare, nu este o decizie tocmai inspirata.

De aceea, am pregatit pentru tine cateva optiuni fiabile pe care le ai atunci cand te vezi pus in situatia de a gasi si achizitiona piese pentru Renault sau pentru orice alta marca de masina.

Piesele auto originale noi

Una dintre cele mai populare solutii la care recurg foarte multi soferi sunt piesele auto originale. Acestea asigura o functionalitate excelenta ceea ce le transforma intr-o optiune ce nu poate fi neglijata.

Dezavantajul major al acestor piese este acela ca au un pret de achizitie mult mai mare decat toate celelalte optiuni fiabile existente. Cert insa este faptul ca daca iti doresti o componenta auto care pur si simplu functioneaza, cele originale noi, nu te vor dezamagi.

Piesele auto Aftermarket

Piesele din aceasta categorie sunt facute de alti producatori decat cei OEM sau OE, dar care au cumparat drepturile de a le produce. Aceste piese se fac remarcate printr-o calitate foarte buna, dar si prin faptul ca pot fi achizitionate la preturi accesibile.

Aceasta varianta este de asemenea una destul de populara in randul soferilor care nu dispun de resursele financiare necesare achizitionarii unor componente noi. Aceste piese sunt vandute comerciantilor direct de catre producator si respecta pe deplin standardele calitative ce se impun.

Piesele auto obtinute din dezmembrari

Daca vine vorba despre piata second-hand a pieselor auto, una dintre variantele cele mai potrivite la care poti apela sunt piesele auto obtinute din dezmembrari.

Acestea ofera un echilibru foarte bun intre calitatea oferita si cost, fapt pentru care au devenit unele dintre cele mai preferate solutii de catre soferi.

De indata ce sunt extrase, aceste piese trec printr-un amplu proces de verificare, astfel incat sa fie exclusa orice defectiune inainte de a fi puse in vanzare.

In plus, acestea se regasesc in general intr-o gama foarte larga, astfel ca exista sanse destul de mari sa gasesti cu usurinta chiar si componente auto foarte rare.

Evita cu orice pret piesele contrafacute, oricat de tentant ar putea fi pretul de achizitie. Acestea au o calitate slaba si rezista foarte putin in timp, astfel ca iti pot pune viata ta si a celorlalti participanti la trafic intr-un real pericol.