Procesul de spalare al hainelor prezinta o complexitate aparte de la o persoana la alta. Alegerea unui detergent potrivit dar si a unui balsam care sa ne reprezinte ca miros poate fi o alegere grea, care sa difere in mod subiectiv. Cu toate acestea, specialistii ne ofera cateva sfaturi si informatii vitale atunci cand vine vorba despre alegerea unui balsam rufe.

Cum alegi cel mai potrivit balsam rufe

Deoarece un balsam rufe are un rol dual atunci cand vine vorba despre haine: reimprospatarea in profunzime a tesaturilor si oferirea unui parfum care sa dureze, substantele care sunt utilizate pot fi de natura chimica sau chiar naturala.

Este foarte important sa stii tipul compozitiei pentru a putea preveni reactiile la o substanta a pielii. Exista unele produse care reimprospateaza culorile hainelor si le face placut mirositoare. In acest caz, colorantii si parfumul au un efect direct asupra tesaturilor.

Nu numai compusii chimici pot avea un efect asupra sanatatii pielii, ci si colorantii. Asiguranti-va, inainte de a cumpara un produs, de nivelul de toleranta al pielii dumneavaostra sau al membrilor familiei, la diversi compusi ai unui balsam rufe.

Un alt criteriu de selectie al balsamului este concentratia. Desi majoritatea acestor produse le veti regasi sub forma lichida, parfumarea hainelor se realizeaza proportional cu cantitatea de lichid utilizata.

Nu in ultimul rand, chiar prioritar pentru unii clienti este raportul calitate-pret pentru orice tip de produs cumparat. La fel ca in cazul alegerii unui detergent, un balsam rufe trebuie testat pentru a valorifica nivelul de calitate al acestuia.

Un alt mod de a-l evalua este de a vedea recenziile existente ale clientilor despre acesta. Desi ideea de calitate nu se leaga in mod iminent de un brand, recomandarea specialistilor este sa achizitionati produse acreditate pe piata de la comercianti recunoscuti pentru a putea preveni eventuale efecte neplacute ale produsului asupra sanatatii consumatorilor.

Principalele atributii ale unui balsam rufe

Un balsam rufe ales corect, in echilibru cu propriile preferinte in materie de parfum, este un pas vital inspre haine ingirjite si curate. Principalele avantaje care decurg din utilizarea unui balsam rufe sunt urmatoarele: conservarea formei initiale a hainelor (un balsam rufe poate impiedica largirea hainelor in timpul spalarii), oferirea unui miros placut hainelor (in functie de aromele si intensitatea parfumului alegeti varianta optima), patrunde in tesaturi si alaturi de detergent ajuta la flexibilizarea materialelor pentru a fi moi si placute la atingere, maximizeaza culorile intense iar in cazul celor decolorate ajuta la redobandirea profunzimii culorilor, ajuta la procesul de calcare.

Desi balsamul artificial este cel mai cunoscut si comercializat pe piata, unii clienti prefera produsele naturale. In cazul unui balsam natural avem parte de caracteristici particulare care sunt mult mai prietenoase cu mediul.

Acest tip se gaseste si la producatori dar poate fi produs si acasa, diminueaza semnificativ riscul unor iritatii asupra pielii si prin urmare, poate fi utilizat si pe hainele copiilor. Indiferent de optiunea de produs pentru care optati, alegeti intotdeauna produsul (parfumat sau nu) care se pliaza cel mai bine personalitatii dumneavoastra.