Cum-sa-alegi-un-proiect-pentru-casa-ta-in-5-pasi-simpli.jpg

Daca ar fi sa realizam un proiect de casa care ar fi cei cinci pasi care ar trebui sa ii urmam. Sa vedem in urmatorul articol cum realizam un proiect si sa vedem cum ajungem la rezultatul final

Ne documentam mai intai de toate

Pasul unu este documentarea. Vizualizeaza mai multe proiecte de revista sau pe siteuri specializate de arhitectura si constructii.

Ai deja o idee de proiect casa. Acum poti merge cu ea la un specialist din dimeniu pentru a discuta despre acest proiect.

Fiecare beneficiar isi doreste ca locuinta lui sa fie customizabila si sa fie construita exact asa cum isi doreste. Pentru a realiza un astfel de proiect este nevoie de rabdare. Pentru uni este chiar proiectul vietii.

Multi dintre noi putem sa construim o astfel de casa doar o singura data in viata. Adu visul tau la realitate.

Primele discutii si sedinte de proiect

In primele sedinte se discuta despre natura proiectului si se v-or analiza diferitele solutii despre amplasare a constructiei dar si despre planimetrie.

Aceste discutii duc spre o solutie concreta, astfel se creioneaza planul pentru casa mult visata. Acest plan de arhitectura este introdus in firma si detaliat de specialistii din constructii.

Detalierea tehnica a proiectului se face de o echipa de proiect formata din specialist arhitecti si ingineri. Acestia au sedinte de proiect in care stabilesc solutiile tehnice ale proiectelor.

Apeleaza la un birou de arhitectura

Proiectul final este realizat de un birou de proiectare si detaliat in cel mai mic amanunt. Dupa realizarea proiectului trebuie sa obtineti avizele necesare pentru a pute incepe execute.

O data ce ati inceput un proiect de constructii acesta trebuie dus la bun sfarsit iar angajamentul firmelor implicate in proiect este pe un termen lung. Unele proiecte pot dura chiar mai bine de doi ani de zile pentru a pute fi duse la bun sfarsit.

Reducerea costurilor in proiecte case

Prin colaborarea cu un birou specializat reduceti din riscurile care pot aparea pe parcursul executiei si nu numai.

In timpul realizarii acestor proiecte ne expunem si riscului financiar. O echipa bine cotata poate sa mentina proiectul dumneavoastra in buget. Din proiectare si mentinerea costurilor la un nivel care poate fi suportat de beneficiar.

Nu ar trebui sa neglijam costurile inca din faza de proiectare . Aceste costuri pot fi prevazute chiar din proiect pentru a putea reduce din costuri in timpul executiei sau sa putem Evita diferite probleme care pot aparea.

Costurile investite in proiectare pot salva din buget in timpul executiei. Fiecare proiect poate fi optimizat in functie de alegerea care ati facut-o cand ati ales firma cu care sa lucrati.

Suntem pregatiti de constructie.

Avem proiectul acuma tot ce trebuie sa facem este sa gasim un constructor. Constructorul poate sa fie recomadat de firma care a realizat proiectul.

In general o firma care realizeaza aceste proiecte trebuie sa colaboreze in-deaproape cu executantul care va ridica constructia din pamant.

Colaborarea intre cele doua parti trebuie sa fie una foarte buna pentru a obtine un nivel ridicat al calitatii in executia casei.

In concluzie putem spune ca trebuie sa avem putina inspiratie in deciziile luate in proiect pentru un proiect care il faci cel putin o data in viata.