TOT-ce-trebuie-sa-stii-inainte-de-tratamentul-cu-implant-dentar.jpg

Daca te regasesti printre oamenii care au suferit pierderea unui dinte sau a mai multor dinti (din diverse cauze), iata ca un implant dentar este tratamentul salvator. Este considerat printre cele mai durabile si naturale optiuni de tratament.

Ce este implantul dentar?

Este un surub de titan, format din piese metalice care vor fi introduse chirurgical in osul maxilar cu scopul de a inlocui un dinte sau o masea.
In majoritatea cazurilor implanturile dentare trebuie inserate si protezate intr-o cavitate orala sanatoasa, iar acolo unde se prezinta carii, infectii apicale, candida bucala sau boli parodontale, va fi necesara tratarea acestora pentru a preveni aparitia complicatiilor.

Ce trebuie sa stii inainte de efectua un implant dentar?

Pentru ca rata de succes a unui implant este de peste 97%, in ultimii ani a aparut o cerere tot mai mare. Implantologia a fost si este intr-o continua dezvoltare si, iata ca tot mai multi pacienti apeleaza la implanturi pentru a-si inlocui dintii absenti.

Altfel spus, implantul dentar este un inlocuitor artificial al unei radacini dentare, pentru ca atunci cand dintele este scos, iar in os nu mai ramane nimic, aceasta este sigura modalitatea de a inlocui dintele in mod natural.

Contine doua segmente:
• unul intra-osos (implantul propriu-zis)
• unul transmucozal sau intra-oral (bontul protetic si coroana dentara)

Desi, poate te sperie gandul de a introduce astfel de suruburi in maxilar si gingii, trebuie sa stii ca aceasta interventie chirurgicala nu este atat de invaziva cum pare, iar durerea este de la nivel mediu spre moderat.

Procesul de implantare a unui dinte variaza in functie de pacient, insa de obicei, va dura de la cateva saptamani sau luni, pana ce corpul tau va integra noul corp strain (surubul). Imediat ce te vei obisnui cu implantul, medicul stomatolog va atasa coroana permanenta pe surub, iar procedura de implantare va fi completa.

Despre implantul dentar se stie ca preferabil, pentru a opta pentru aceasta solutie, este dupa varsta de 18 ani. Iar anumite limitari intervin si in cazul pacientilor cu boli cronice, precum: diabet sau boli ale oaselor sau boli ale sangelui.

Pe de alta parte, diabeticii, persoanele care sufera de boli de inima sau cei care sufera de osteoporoza vor necesita o atentie mai sporita cand vine vorba de a-si rezolva problemele dentare, fara a-si pune sanatatea in pericol.

Pentru ca acest proces de a avea dinti noi si sanatosi iti va readuce zambetul pe buze si increderea in tine, e important sa fii informat inca de la inceput. Sa stii ce inseamna aceasta procedura stomatologica, pentru a fi pregatit in totalitate. Intregul proces va fi mult mai usor pentru tine, iar medicul stomatolog iti va oferi tot suportul necesar!