Locuiesc intr-un oras mic unde furnizorul local de televiziune detine monopolul. Stiti cum e atunci cand ai sustinere politica, poti sa faci absolut tot ce vrei. Au existat multe incercari de intrare pe piata locala a marilor furnizori, dar fara succes.

Incercarea moarte n-are

Anul trecut, cam pe vremea aceasta, reprezentantii unei companii au venit sa stranga semnaturi de la locuitori. Cu cat erau mai multe, cu atat sansele de a avea un nou furnizor de televiziune cu preturi bune erau mai mari. Evident ca nu s-a intamplat nimic.

De foarte multe ori s-a intamplat sa am probleme cu furnizorul de televiziune. Factura era emisa fie prea tarziu, fie prea devreme. Nu mai spun de numeroasele dati in care pierdeam din senin unele posturi TV.

Promptitudinea operatorilor de pe teren era inexistenta. M-am vazut pus in situatia de a da telefoane repetate pentru solicitarea unei echipe care sa vina sa-mi remedieze problema. Evident ca echipa de pe teren venea dupa cateva zile bune de la inaintarea solicitarii.

Cand te astepti mai putin…

Intr-o pauza de tigara ii povestesc unui coleg de birou de problemele interminabile pe care le am cu serviciul de televiziune, probleme pe care le-a avut si el.

Cine a zis ca lucrurile bune apar atunci cand te astepti mai putin, a avut mare dreptate. Acesta mi-a zis ca a renuntat la abonamentul clasic de televiziune si foloseste de cateva luni bune platformele de televiziune online.

Punct ochit, punct lovit

In seara respectiva am cautat pe Internet platforme de televiziune online. Am fost incantat ca pot accesa gratuit orice canal TV online, iar continutul este in oglinda cu cel de pe televizor.

Pot urmari stiri, filme, seriale, emisiuni sau meciuri de pe telefon, tableta sau laptop. Nu am nevoie de alte dispozitive auxiliare, ci doar de o conexiune buna la Internet. Cu un simplu cablu HDMI am conectat laptopul la televizor si pot sa vizionez pe ecran mare continutul tuturor programelor TV romanesti.

Ce avantaje are televiziunea online?

• este gratuita;
• nu exista restrictii de vizionare – poti urmari orice canale, cand, cum si cat doresti;
• este accesibila de oriunde pe orice dispozitiv conectat la Internet;
• este legala – nu va imaginati ca veti primi acasa somatii sau amenzi pentru ca urmariti canalele tv online grauit;
• continut redat intr-o calitate superioara;
• fara programe de instalat, dispozitive auxiliare sau antene.
• nu este nevoie nici macar sa iti creezi un cont;
• poti viziona linistit fara sa fii agasat de reclame enervante.
nu vei mai depinde de furnizorul de cablu tv pentru a avea acces la unele canale TV.

Ce credeti ca a urmat dupa? Evident, am reziliat contractul cu furnizorul de televiziune. Daca aveti probleme cu semnalul TV si nu numai, nu ezitati sa accesati platformele de televiziune online. De ce sa platesti lunar un serviciu care nu functioneaza?