Atunci cand vrei sa cumperi cel mai bun mobilier pentru baie, este important sa tii cont de toate detaliile care fac ca acesta sa fie potrivit pentru casa ta. Alege un set de mobilier pentru baie pe care sa il poti utiliza cu succes mult timp, fara sa aiba nevoie de imbunatatiri.


Mobilierul de baie indeplineste doua functii: una practica si una decorativa. Asadar, atunci cand cumperi unul, acestea sunt cele doua cerinte care trebuie indeplinite: alege o piesa de mobilier potrivita pentru marimea baii tale, cu spatiu de depozitare, materiale bune si cu un stil care sa se incadreze in decorarea toaletei tale.

Un dulap pentru baie ar trebui sa nu umple excesiv spatiul si nici sa obtureze calea de acces catre celelalte obiecte din baia ta. Mai jos iti explicam toate aspectele pe care trebuie sa le apreciezi.

Calculeaza bine dimensiunile de care are nevoie mobilierul tau de baie

Luarea in considerare a masurilor adecvate este esentiala in cautarea unui dulap de baie pe Shopimeo. Pentru a calcula spatiul disponibil pentru aceasta, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa masori spatiul.

In ceea ce priveste mobilierul de baie, acestea au trei masuri fundamentale: latimea, inaltimea si adancimea. Un mobilier de baie clasic ar trebui sa fie potrivit in orice baie, indiferent de stilul sau, daca tii cont de aceste dimensiuni.

Latime: mobilierul de baie de 60 cm, 80 cm, 90 cm sau 100 cm este standard. Daca baia ta este foarte mica, exista optiuni precum un mobilier cu latime redusa de 50 cm.

Inaltime: mobilierul de baie cu picioare are o inaltime cuprinsa intre 83,5 si 91,5 cm, in timp ce mobilierul de baie suspendat poate fi amplasat la inaltimea cea mai confortabila pentru tine.

Adancime: obisnuitul este de 46 cm. Sub aceasta valoare, este considerat mobilier de baie cu un fundal redus, o optiune ideala daca toaleta este mica. Tine cont de faptul ca in baie trebuie sa ai mai multe lucruri, inclusiv un cos de rufe, asa ca nu alege cea mai adanca mobila daca spatiul e foarte mic.

Opteaza pentru un material robust, durabil si usor de curatat

Uneori ne lasam purtati de estetica sau pret fara a lua in considerare ceva fundamental si mai mult in cazul mobilierului de baie, care este supus unei utilizari constante si umiditatii ridicate: calitatea materialelor, esentiala pentru a garanta durabilitatea.

Cele mai recomandate materiale atunci cand alegi un mobilier de baie sunt urmatoarele:

Lemn masiv: un material nobil, clasic si cald. Daca optezi pentru mobilier de baie din lemn, selecteaza tipuri cu rezistenta la umiditate, cum ar fi tec.

MDF: sunt mai ieftine decat lemnul, dar au o rezistenta foarte buna la abraziune si umiditate.

PAL: Este cel mai ieftin material si este alcatuit din particule de lemn mai mari decat MDF. De asemenea, este ceva mai putin rezistent decat lemnul sau mdf-ul.

Accesorizarea conteaza si ea, asa ca nu uita sa ai si oglinzi pentru baie incluse pe undeva in mobilier sau montate individual.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}