Indiferent de cat de mult am incerca sa evitam asta, in anumite ocazii contactul cu microbi și particule de murdărie este inevitabil si astfel, este esențial să ne păstrăm locuința cât mai curată și sănătoasă.

Așadar este important să identificăm cele mai bune practici și soluții de curățare și dezinfectare. 

Chiar dacă facem tot posibilul ca locuința noastră să fie curată și sigură din acest punct de vedere, putem aduce murdărie și bacterii din afara. 

Așa că trebuie să apelăm la soluții care să ne ajute să limităm aceste lucruri nedorite încă din start. Iar în ajutorul nostru vine și brand-ul Klintensiv, cu o gamă completă de soluții și echipamente de curățare și dezinfectare a spațiilor casnice.

 De ce este importantă dezinfectarea?

Microbii, care includ bacterii, virusuri și fungi, pot fi aduși în casă pe încălțăminte, mâini sau obiecte. 

Chiar dacă o suprafață pare curată, aceasta poate fi acoperită de microbi. Utilizarea regulată a unui dezinfectant poate reduce semnificativ numărul acestor organisme nedorite, protejându-ne astfel sănătatea. 

Putem apela astfel cu încredere la produsele Klintensiv din gama de familie. Acestea sunt special alese pentru a putea fi utilizate într-o locuință în siguranță, fără a afecta sănătatea sau starea de bine a rezidenților și au desigur un efect cât mai puternic în îndepărtarea murdăriei și mai alea a microbilor.

Solutii de curățare vs. soluții de dezinfectare

Înainte de a ne avânta în sugestiile concrete, este vital să înțelegem diferența dintre soluțiile de curățare și soluțiile de dezinfectare

Solutiile de curățare înlătură murdăria vizibilă și unii germeni de pe suprafețe. Sunt excelente pentru îndepărtarea murdăriei vizibile, dar nu elimină în mod necesar microbii într-o măsură semnificativă. 

Pe de altă parte, soluții de dezinfectare au rolul de a ucide microbii. Cu toate acestea, ele nu sunt întotdeauna eficiente în îndepărtarea murdăriei. 

Așadar, pentru un efect maxim, este necesar să folosim ambele produse, întăi să curățăm o suprafață murdară și apoi să o dezinfectăm. Iar în acest sens, o alegere bună poate fi o solutie de dezinfectare pentru suprafete KlinAll de la Klintensiv.

 Cum să alegem un dezinfectant eficient?

Când vine vorba de alegerea unui dezinfectant, este esențial să citiți eticheta produsului. Un dezinfectant eficient va specifica tipurile de microorganisme pe care le elimină. 

De asemenea, este vital să urmați instrucțiunile de pe etichetă pentru a vă asigura că produsul este folosit în mod corect și eficient.

 Solutii de dezinfectare și curățare eficiente:

  1. Alcoolul izopropilic sau etilic: Este un dezinfectant eficient pentru suprafețe dure. Asigurați-vă că concentrația de alcool este de cel puțin 70% pentru a fi eficient împotriva majorității microbilor.
  2. Înălbitor: Este un dezinfectant puternic și poate ucide majoritatea germenilor. Totuși, trebuie să fie diluat conform instrucțiunilor și utilizat cu precauție, deoarece poate decolora textile și poate fi coroziv.
  3. Peroxid de hidrogen: Este mai puțin coroziv decât înălbitorul, dar totuși eficient în combaterea germenilor. 
  4. Săpunul și apa: Unul dintre cele mai vechi și mai eficiente soluții de curățare. Spălarea cu săpun și apă îndepărtează mecanic murdăria și microbii de pe suprafețe.

 Sfaturi pentru a maximiza eficiența soluțiilor:

  • Curățați înainte de a dezinfecta: Pentru ca un dezinfectant să fie cu adevărat eficient, suprafața trebuie mai întâi curățată de murdărie și resturi.
  • Timpul de contact: Majoritatea dezinfectantelor necesită un anumit timp de contact pentru a ucide eficient microorganismele. Verificați eticheta produsului pentru recomandări.
  • Folosiți produse adecvate pentru fiecare suprafață: De exemplu, ceea ce funcționează pe blatul de bucătărie s-ar putea să nu fie potrivit pentru canapeaua din piele, din diverde motive, cel mai comun fiind faptul că acestea ar putea decolora sau lăsa pete care nu se mai pot curăța.
  • Ventilați spațiul: Când utilizați produse chimice, asigurați-vă că aveți o ventilație adecvată pentru a reduce inhalarea vaporilor nocivi.
  • Utilizarea de aparate și echipamente care să asigure o eficiență cât mai mare: aici putem menționa o mare varierare de astfel de produse, precum un dozator cu senzor KLINTENSIV 1005, potrivit și pentru utilizarea în locuință dar și în diverse alte spații.

Menținerea unei locuințe curate și dezinfectate nu este așsadar doar o chestiune de estetică, ci și o necesitate pentru sănătatea noastră și a celor dragi. 

Utilizând soluții de curățare și dezinfectare în mod regulat și corect, ne putem asigura că locuința noastră este un refugiu sigur în fața microbilor și a murdăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *