Intram zilnic in contact cu o diversitate enorma de microorganisme. In timp ce unele dintre ele sunt benefice altele au potentialul de a fi daunatoare organismului nostru.

Avem asadar nevoie de o cale de a ne proteja iar una dintre metodele eficiente de a reduce raspandirea acestor microorganisme daunatoare este utilizarea dezinfectantilor pentru maini si suprafete.

In contextul pandemiei globale mai ales, aceste produse s-au dovedit a fi elemente esentiale in combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2 dar si in prevenirea altor boli infectioase si un numar din ce in ce mai mare de persoane au inceput sa le utilizeze.

Cei mai comuni si mai cunoscuti sunt fara indoiala dezinfectantii pentru maini si dezinfectantii pentru suprafete.

Dezinfectantii de maini

Dezinfectantii pentru maini, in special cei pe baza de alcool, sunt conceputi pentru a ucide microorganismele de pe piele. Conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC), un dezinfectant de maini eficient ar trebui sa contina cel putin 60% alcool.

Este important sa notam ca, desi dezinfectantii de maini sunt extrem de utili, ei nu inlocuiesc spalarea corecta si regulata a mainilor cu apa si sapun.

Exista diferite tipuri de dezinfectanti pentru maini disponibili pe piata, inclusiv geluri, spume si servetele. Gelurile dezinfectante sunt cele mai comune deoarece se aplica usor si sunt rapid absorbite in piele, fara a fi nevoie sa asteptam prea mult sa ne uscam.

Spumele dezinfectante au avantajul de a fi mai putin lipicioase in timp ce servetelele dezinfectante pot fi folosite si pentru curatarea suprafetelor.

Un exemplu foarte practic ci eficient este un dezinfectant spray KlinAll, de la Kintensiv. Mic, compact si usor de utilizat, acesta poate fi luat cu noi oriunde si folosit de fiecare data cand este nevoie.

Dezinfectantii de suprafete

In ceea ce priveste dezinfectarea suprafetelor, o varietate larga de produse sunt disponibile pe piata, de la solutii lichide la servetele dezinfectante.

Majoritatea dezinfectantilor de suprafete contin ingrediente active care ucid microorganismele, precum clorul, peroxidul de hidrogen sau alcoolul.

Dezinfectarea regulata a suprafetelor cu trafic intens este esentiala pentru a preveni raspandirea microorganismelor. Acestea includ manere de usi, butoane de lift, tastaturi, mese si multe altele. Totusi, este important sa ne asiguram ca produsele folosite sunt potrivite pentru materialul suprafetei respective.

In acest caz, un dezinfectant pentru suprafete KlinAll la un recipient de 5L este perfect pentru a curata si dezinfecta orice spatiu si suprafata din locuinta dar si din masina personala si nu numai.

Importanta utilizarii dezinfectantilor

In timpul pandemiei de COVID-19, importanta dezinfectantilor de maini si de suprafete a fost subliniata in mod semnificativ. Ei au fost o parte cruciala a eforturilor globale de a limita raspandirea virusului.

Cu toate acestea, importanta lor se intinde mult dincolo de actualul context de criza sanitara si este asadar indicata utilizarea lor in mod constant, nu doar acasa ci in orice alta locatie in care luam contact cu suprafete des utilizate sau circulate.

Microorganismele daunatoare pot provoca o varietate de boli, de la simple raceli la infectii serioase, precum salmoneloza si E.coli. Utilizarea regulata a dezinfectantilor poate ajuta deci la reducerea riscului de a dezvolta aceste boli.

Mai mult de atat, dezinfectantii de maini sunt foarte utili in situatii in care nu avem acces la apa si sapun, precum in calatorii sau la evenimente in aer liber.

Pentru ca alaturi de un sapun, solid sau lichid, avem nevoie si de apa, este mai usor si mai practic sa utilizam un dezinfectant de tip gel sau servetele umede dezinfectante.

Alegerea si utilizarea corecta a dezinfectantilor

Este un lucru destul de putin stiut inca de multe persoane ca un anumit tip de dezinfectant este mai eficient decat altele impotriva unui anumit tip de bacterii sau microbi.

Daca facem o scurta cercetare pe internet pe site-uri de specialitate aflam ca exista atat dezinfectanti buni impotriva microbilor cat si dezinfectanti mai buni impotriva virusurilor.

Din fericire, in ajutorul nostru vin cei de la Klintensiv, cu o gama completa de articole dezinfectante destinate utilizarii casnice. Acestea cuprind atat solutii cat si accesorii si echipamente esentiale, asemeni dozatoarelor la sticla, de tip spray, cat si dozatoare de gel, cu sau fara senzor.

Astfel, pe site-ul lor, in categoria de dezinfectanti casnici, gasim, asa cum am spus, toate produsele lor destinate utilizarii personale si in locuinta, de cea mai buna calitate.

Acestea au garantia calitatii si a eficientei, oferite nu doar de producator ci si de Ministerul Sanatatii alaturi de standardele ISO necesare unui astfel de brand, precum 9001, 14001 si 18001.

Tot de pe site-ul lor putem intelege si mai bine beneficiile acestor produse, importanta utilizatrii lor cu fiecare ocazie dar si sfaturi de protectie a sanatatii noastre.

Cu o actiune rapida si realizate cu substante nepericuloase, curatarea suprafetelor se poate face oricand, fara a fi nevoie sa parasim locuinta, asa cum poate ca ar fi cazul in alte situatii in care curatam si dezinfectam o locatie.

In concluzie, dezinfectantii de maini si de suprafete sunt instrumente esentiale in prevenirea raspandirii bolilor infectioase. Folosirea lor corecta si regulata poate ajuta la mentinerea sanatatii individuale si colective.

In contextul actual al pandemiei de COVID-19, aceste produse reprezinta un element vital in eforturile noastre de a ne proteja pe noi insine si pe ceilalti.

Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca ele nu inlocuiesc practicile de igiena de baza, cum ar fi spalarea mainilor si curatarea regulata a suprafetelor din mediul inconjurator.