Cupa menstruala a aprut pentru prima data in anul 1930, insa nu au print atat de multa popularitate doarece lumea era si inca este sceptica cu privire la lucrurile noi.

In ultima perioada femeile au inceput sa si indrepte atentia catre produsele menstruale reutilizabile deoarece sunt mult mai convenabile pe termen lung ca si pret, sunt reutilizabile si sunt si foarte confortabile. Vrem sa punctam astazi beneficiile Cupei Menstruale Chilotis. 

Cu toate că această alternativă poate părea nouă si ciudata pentru multe femei, utilizarea cupei menstruale a crescut în popularitate datorită avantajelor sale semnificative față de produsele tradiționale. Chilotis vrea sa va introduca in lumea produselor menstruale refolosibile. 

Ce este o cupa menstruala reutilizabila?

Cupa menstruală este un dispozitiv menstrual intern, mic, flexibil, din silicon medical special conceput pentru a colecta sângele menstrual în timpul perioadei menstruale. Forma pe care o are este de clopot. Modul de introducere este similar cu cel al unui tampon intern. 

Una dintre caracteristicile definitorii ale cupei menstruale este abilitatea sa de a colecta sângele în loc să-l absoarbă, ceea ce ajută la menținerea echilibrului natural al vaginului, astfel reduce riscul de iritații, mancarimi si uscaciuni vaginale. Si pe langa toate astea, nu contine nici un fel de substanta chimica.

Care sunt avantajele daca folosesti o cupa? Ce beneficii aduce?

Ecologică: Folosind o cupa menstruala vei reduce semnificativ impactul negativ asupra mediului. O femeie arunca in medie pe toata durata vietii aproximativ 11.000 de produse menstruale de unica folosinta. Cupele pentru menstruatie sunt reutilizabile și pot dura pana la 10 ani de zile daca sunt îngrijire corespunzator.

Economică: La inceput, investiția inițială într-o cupă menstruală poate parea mai mare decât cumpărarea lunara a tampoanelor sau absorbantelor, pe termen lung, cupele menstruale sunt mai economice, deoarece nu trebuie cumpărate lunar. 

Poti folosi o cupa chiar si timp de 10 ani, imagineaza-ti numai, aproximativ 100 lei pentru 10 ani pentru o cupa??? Oare cati bani ai fi pierdut in 10 ani pe absorbante si tampoane?

Confortabila: După o scurtă perioadă de acomodare, cele mai multe dintre utilizatoare găsesc cupele menstruale foarte confortabile si foarte usor de utilizat. 

Cupele pot fi purtate până la 12 ore, în funcție de fluxul menstrual, ceea ce înseamnă că nu este necesar să le schimbi atât de des ca tampoanele sau absorbantele. Deci vei uita si de stresul cauzat de schimbarea regulata a produselor menstruale clasice.

Risc redus de sindrumului socului toxic (SST): Sindromul șocului toxic este o afecțiune rară, dar gravă, asociată cu utilizarea îndelungată a tampoanelor. 

Utilizarea cupei menstruale elimină considerabil riscul de SST, deoarece aceasta nu influențează nivelul de umiditate din vagin pentru ca aceasta colecteaza sangele, in timp ce tampoanele interne il absorb impreuna cu mucoasa vaginala, astfel afectand pH-ul vaginal si flora vaginala. 

Varietate de dimensiuni și tipuri: Chilotis oferă o varietate de mărimi,modele și tipuri de cupe menstruale, pentru a se potrivi diferitelor forme anatomice și nevoi individuale.

Cum aflu cum folosesc o cupa menstruala?

In primul rand, Înainte de a introduce sau scoate cupa menstruală, este esențial să vă spălați bine pe mâini.

Apoi, plierea cupei, există mai multe modalități de pliere pentru a o introduce mai ușor. Cele mai comune metode sunt plierea în formă de C sau în formă de U. Toate cupele menstruale de pe chilotis.com contin instructiuni de utilizare si modurile de pliere, din care suntem siguri ca unul ti se va potrivi.

Pasul numarul 3: introducerea: Aseaza-te intr-o poziție confortabilă, precum în picioare cu un picior pe o suprafață ridicată. Cu o mână țineți cupa pliată, iar cu cealaltă separați ușor labiile și introduceți cupa în sus, partea din spate a vaginului.

4: Rotire și etanșare: Odată introdusă, rotiți ușor cupa sau împingeți ușor baza cupei pentru a asigura un etanșament corespunzător.

5: Golire și spălare: Cupele menstruale pot fi purtate în mod obișnuit timp de 6 până la 12 ore. După aceasta, scoateți cu cupa, goliti conținutul în toaletă, spălați cupa și reintroduceți-o.

Cum sterilizez cupa menstruala pentru a fi sigura de folosit? 

Sterilizarea cupei menstruale este un proces esențial pentru a menține igiena și pentru a preveni orice risc de infecție. Cupele menstruale trebuie sterilizate înainte și după fiecare ciclu menstrual. Iată modalitatea recomandata de noi, cei de la Chilotis pentru a steriliza noua ta cupa menstruală:

Pentru a steriliza cupa vei avea nevoie de un Sterilizator pe care il vei gasi tot pe chilotis.com. Metoda prezentata de noi este cea mai simpla din punctul nostru de vedere si al clientelor.

Iata pasii de urmat atunci cand folosesti Sterilizatorul pentru Cupe Menstruale Chilotis:

  • 1.Introducem cupa menstruala in sterilizator.
  • 2.Umplem sterilizatorul cu apa.
  • 3.Introducem recipientul in cuptorul cu microunde pentru aproximativ 5 minute.
  • 4.Scoatem recipientul din cuptor si punem capacul.
  • 5.Lasa sa se raceasca continutul.
  • 6.Scoate cu atenție cupa menstruală și las-o să se usuce complet înainte de a o utiliza din nou.

Si, daca nu ma pricep sa introduc cupa in repetate randuri, ce fac??
 

Avem o solutie si pentru aproblema aceasta, unica in Romania. Aplicatorul pentru Cupe Menstruale. 

Ti-am lasat mai jos modalitatea de utilizare pentru a intelege eficienta sa.

Spala-te bine pe maini cu apa si sapun.

Impatureste cupa menstruala.

Indeparteaza capacul aplicatorului.

Introdu cupa menstruala impaturita in „capacul aplicatorului”

Gaseste o pozitie confortabila, precum cea in care stati pe toaleta sau in picioare cu un picior ridicat.

Introdu aplicatorul pentru cupa menstruala in vagin.

Aplicatorul pentru cupa menstruala functioneaza aproximativ la fel ca o seringa, apasa pistonul aplicatorului pentru a introduce cupa menstruala in vagin.

Asigura-te ca cupa menstruala este plasata corect si confortabil.

Trage cu grija aplicatorul din vagin. In general, nu ar trebui sA simti durere sau disconfort.

Verifica daca cupa menstruala s-a deschis.

Pentru a elimina cupa menstruala, trebuie sa te speli bine pe maini, sa rupi vidul si sa tragi usor de baza cupei menstruale pentru a o scoate din vagin.

Goleste continutul si clateste.

Daca inca mai ai intrebari legate de aceasta minunatie menstruala, arta in materie de menstruatie, te asteptam pe chilotis.com pentru a descoperi lumea menstruala ecologica si restul produselor sustenabile marca Chilotis: Absorbante Reutilizabile, Chiloti Menstruali, Disc Menstrual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *