Articolele vestimentare de lux, asa cum este o haina de blana naturala chinchilla, necesita o atentie sporita la achizitie.

Daca vrei sa arati ca un VIP pe covorul rosu, sa emani stil, personalitate si feminitate prin haina de blana in care investesti, trebuie sa fii deosebit de atenta la mediul de cumparare.

Verifica, in mod responsabil, magazinul, cautand informatii complete despre istoric, oferta de produse, review-urile altor clienti etc.

Atunci cand vorbim despre un magazin de blanuri, este important sa te informezi si despre alte 4 elemente cheie: (1) provenienta materiei prime, (2) certificarile pe care le tine magazinul, (3) optiunile de personalizare pe care ti le pune la dispozitie, (4) perioada de garantie oferita de comerciant. Iata cum sa alegi o haina de blana naturala chinchilla.

1. Provenienta materiei prime: bursa de la care sunt achizitionate pieile

Calitatea unei haine de blana naturala este strans influentata de calitatea materiei prime. Nu la fel se intampla si cu pretul: poti cumpara o haina de blana foarte scumpa, de o calitate indoielnica. Exista acest risc si trebuie sa fii constienta de el.

Asadar, asigura-te ca verifici care este provenienta materiei prime, inainte de a cumpara o haina de blana, cu atat mai mult cu cat vorbim de o blana de lux, de chinchilla.

Exista magazine care iti ofera aceasta informatie, intr-un mod absolut transparent. De regula, este vorba despre comerciantii care cumpara pieile de la cele mai mari burse din lume. Este sigur sa cumperi de la ei.

2. Certificarea Furmark, primul program global de trasabilitate a blanurilor

Daca magazinul de unde vrei sa cumperi haina de blana este certificat Furmark, poti avea incredere sa faci achizitia. Hainele pe care le comercializeaza un magazin certificat Furmark sunt prevazute cu un cod special pe eticheta.

Odata introdus pe platforma online Furmark, codul iti va arata toate informatiile despre materia prima si modul in care a fost conceputa haina: originea pieilor, locul de tabacire etc.

Doar fermele care asigura standardele de bunastare a animalelor pot fi introduse in programul Furmark. Mai mult, tabacariile sunt obligate sa respecte standardele SafeFur in procesul de tratare. Totul este strict.

3. Hainele de blana made to measure si bespoke: servicii de personalizare premium

Atunci cand investesti intr-o haina de blana scumpa, asa cum este cea de chinchilla, trebuie sa te asiguri ca articolul vestimentar ti se potriveste manusa.

Daca particularitatile corpului tau nu iti permit sa iti gasesti un model standard care sa iti vina perfect, atunci e important sa gasesti un magazin care are si servicii de personalizare.

Exista doua tipuri de astfel de servicii: made to measure si bespoke. Astfel, poti opta pentru mici adaptari ale unui model standard sau pentru un model conceput total de la zero, dupa o fotografie sau o descriere pe care o oferi in prealabil. Asa te vei putea bucura de haina dorita de tine!

4. Perioada de garantie oferita de comerciant pentru blanuri naturale

Desi legea obliga comerciantul sa ofere 30 de zile garantie la produsele din blana naturala, exista magazine care extind acest termen.

Este vorba despre Casa de Blanuri MG, un mediu de achizitie premium, care vinde blanuri naturale de cea mai buna calitate, cu garantie intre 2 si 5 ani.

Casa de Blanuri MG este un magazin de lux certificat Furmark, care cumpara piei de la cele mai mari burse din lume si care iti pune la dispozitie si optiunea personalizarii hainelor, dupa bunul tau plac: made to measure sau bespoke.