Indiferent de tipul curții pe care vrei să o amenajezi, alegerea materialelor potrivite este importantă, pentru a crea spațiul armonios pe care îl dorești.

Prin urmare, aceasta regulă se aplică și în cazul unei amenajări curți mici, unde fiecare centimetru contează. Află în continuare ce materiale sunt inspirate, pentru a pune în valoare chiar și cele mai mici spații exterioare.

Materiale potrivite pentru pavarea aleilor

Ține cont de stilul de amenajare, atunci când alegi materialele potrivite pentru pavarea unei curți mici.Pavajul din beton vibropresat este o opțiune populară, grație costului avantajos și al durabilității lui ridicate.

Acesta se potrivește în aproape orice stil de amenajare a grădinilor, datorită varietății de forme și culori. În plus, acesta este perfect și pentru a crea aleile care servesc accesului auto, întrucât rezistă la trafic intens.

Persoanele care își doresc o curte cu aspect modern, pot opta pentru dale, care își mențin aspectul vreme îndelungată. Aleile de pietriș pot conferi o notă rustică sau romantică spațiului exterior.

Alături de materialele folosite pentru crearea aleilor, trebuie să iei în considerare și gazonul. Ai de ales însămânțarea sau montarea unor rulouri de gazon natural, ce conferă curții tale aspectul dorit în doar câteva ore.

Nu uita de un sistem de irigare gazon, deoarece udarea este o etapă crucială din creșterea și menținerea peluzei tale verde, atât pe durata verii și a primăverii, cât și a toamnei sau a iernilor blânde, cu temperaturi prietenoase.

Alegerea mobilierului

O altă provocare în cazul curților mici constă în alegerea mobilierului. Dacă îți dorești o adevărată oază de relaxare, îți recomandăm să optezi pentru leagăne, hamace sau balansoare, ce adaugă plusul de confort pe care îl cauți.

În cazul în care spațiul îți permite, adaugă o masă cu scaune, perfectă pentru servirea mesei în aer liber. Există modele cu scaune pliabile, ce pot fi depozitate cu ușurință, fără să ocupe mult spațiu.

Iluminarea corespunzătoare

Prelungește-ți timpul petrecut în curte odată cu lăsarea întunericului, printr-un iluminat adecvat. Alege lumina mai puternică în zona grătarului sau de servire a mesei și una ambientală pentru restul spațiului.

Lumina poate fi utilizată și pentru a evidenția anumite obiecte din grădină și a le transforma în atracția principală.

Obiectele decorative perfecte pentru o curte mică

Amenajarea unei curți mici este completă, după ce ai personalizat-o cu obiectele decorative inspirate, care să creeze un spațiu în care să te regăsești. Ai grijă să nu aglomerezi spațiul cu foarte multe elemente de decor, ci doar să le amplasezi strategic, pentru a crea un decor armonios.

Poți utiliza plante, care sunt întotdeauna inspirate pentru o curte. Acestea pot fi plantate și în grădini verticale, astfel încât să poți câștiga mai mult spațiu.

Ai la dispoziție ghivece care pot fi personalizate, textile pentru zona de servire a mesei sau chiar o mică rocărie, ce poate fi amenajată din pietre de dimensiuni diferite și plante de stâncă, pentru a obține un aspect cât mai autentic.

Analizează cu atenție spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar și care sunt nevoile tale, astfel încât să poți crea curtea funcțională și estetică, perfectă pentru a te retrage după zilele obositoare.

3 thoughts on “Ce materiale alegi pentru a amenaja o curte mică?

  1. Am apreciat sfaturile oferite in articol referitoare la combinarea diferitelor tipuri de materiale pentru a crea un design echilibrat si atragator. Ideea de a folosi plante si accesorii decorative pentru a adauga personalitate curtii este inspiratoare.

  2. Sugestiile prezentate pentru materialele potrivite, precum lemnul sau piatra naturala, sunt foarte utile pentru cei care vor sa creeze un spatiu exterior placut si functional. Este important sa ne gandim la aspectul practic al alegerilor noastre.

  3. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra amenajarii unei curti mici, subliniind importanta alegerii materialelor potrivite. Este util sa se tina cont de rezistenta acestora in fata conditiilor meteo si de durabilitatea lor pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *