Oricât de bine ne-am fi simțit în concediu și oricât de mult ne-ar fi plăcut zilele călduroase de vară, este timpul să ne pregătim pentru noul sezon friguros și ploios de toamnă. 

Copiii deja au început lecțiile și noi suntem, încă de acum, mult prea mult nostalgici, lipsiți de energie și chiar astenici. 

Afara a început deja să fie mai răcoare și scăderea duratei zilei sunt cauzele principale din cauza cărora apar toamna aceste stări de slăbiciune.

Atunci când lumina solară nu mai este prezentă din abundență, organismul nostru începe să producă mai multă melatonină. 

Acest hormon este foarte important pentru reglarea somnului și pentru controlul temperaturii. De asemenea, o cantitate mai redusă de lumină determină și un nivel mai scăzut de vitamină D și serotonină (hormonul fericirii!). 

Acest lucru va genera mai puțină energie, mai multă anxietate, nervozitate, tensiune psihică, oboseală și o stare generală de slăbiciune a mușchilor.

Care sunt cele mai simple metode la care putem recurge pentru a scăpa de astenia neplăcută de toamnă?

1. Fii mai atent la ce alimente consumi

Alimentația corectă și sănătoasă, bogată în vitamine, te poate încărca rapid cu energie în această perioadă. Ai nevoie de antioxidanți și de multe minerale pentru a diminua mult efectele neplăcute generate de schimbările de climă. 

Pentru că este sezonul strugurilor, sunt o variantă excelentă ca sursă de vitamine! Nucile, carnea de pește, multe legume verzi și, în general, toate alimentele bogate în vitamine B, vor ajuta organismul să se adapteze mai repede la noile condiții.

2.Ai grijă de sănătatea ta psihică

O stare psihică excelentă, va avea un efect pozitiv asupra stării tale de zi cu zi, inclusiv asupra stării generale de sănătate. Cum te poți relaxa? Uneori, nu ai timp pentru plimbări lungi prin parcuri sau pentru excursii scurte la munte. 

Aromaterapia are un efect benefic asupra echilibrului psihic. Spre exemplu, poți cumpăra lumânări parfumate realizate din ceară naturală cu diferite arome plăcute și foarte relaxante. 

Le puteți aprinde seara sau în zilele libere. Împreună cu un pahar de vin foarte bun, însoțit de fructe sau alte gustări, te pot scoate din rutina zilnică, obositoare și foarte neplăcută.

3.Înconjoară-te de cei dragi mai des

În astfel de perioade pline de slăbiciune, nu este deloc bine să stai izolat de familie sau de cei mai apropiați prieteni. Apropierea de ei este foarte utilă în aceste momente și te vor ajuta să te simți mult mai puternic și mai bine protejat.

4. Încearcă un hobby nou

Ce hobby-uri ai? Pictezi, îți place dansul, colecționezi diverse obiecte sau te pasionează cosmosul? Indiferent de pasiunile fiecăruia, dedică mai mult timp lucrurilor care te relaxează și îți oferă o stare generală de bine.

5. Alege suplimente alimentare naturale

Suplimentele 100% naturale sunt foarte ușor de consumat în momentul de față. Lăptișor de matcă, propolis, mierea de albine, ginseng, ceaiuri bogate în vitamina C sunt doar câteva exemple de lucruri ce pot fi consumate în sezonul de toamnă pentru revitalizarea corpului.  

Așadar, nu te speria de astenia de toamnă! Ai aflat cum să o combați și totul devine pace, liniște cu acțiunile potrivite. 

Mai ales cu o lumânare parfumată care te duce cu gândul la zilele când încă vedeam soarele dansând pe cer. Alege să te bucuri de multitudinea de culori și arome, în loc să te întristezi. Tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte, vorba poetului. 

4 thoughts on “Astenie de toamnă? Încearcă aceste 5 lucruri

  1. Recomandarea de a petrece timp in natura este extrem de benefica pentru starea noastra de bine. Aerul proaspat si lumina naturala pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii noastre mentale si emotionale, ajutandu-ne sa ne simtim revitalizati.

  2. Am gasit informatiile despre dieta echilibrata si consumul de alimente bogate in vitamine si minerale foarte folositoare. Este esential sa ne hranim corect pentru a ne asigura ca organismul nostru primeste tot ceea ce are nevoie.

  3. Sunt de acord cu recomandarea de a face miscare in mod regulat pentru a combate astenia de toamna. Exercitiile fizice pot ajuta la eliberarea endorfinelor si la imbunatatirea starii de spirit, contribuind la cresterea nivelului de energie.

  4. Articolul ofera sfaturi utile pentru combaterea asteniei de toamna si este bine structurat, prezentandu-le intr-un mod clar si concis. Este important sa avem grija de noi in aceasta perioada pentru a ne mentine sanatosi si plini de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *