Desi modelele S si Note de la Samsung atrag cea mai mare parte a atentiei mass-media, linia de produse a companiei se extinde cu mult dincolo de aceste doua modele. Numai in acest an, au fost sapte telefoane Galaxy A!

Desi este unul dintre cele mai putin costisitoare smartphone-uri ale Samsung, Galaxy A20e ofera multe dintre caracteristici pe care consumatorii le cauta intr-un pachet mic.

Seria Samsung Galaxy-A primeste un nou membru sub forma Galaxy A20e. Smartphone-ul entry-level de 5,8 inchi a fost dezvoltat special pentru nevoile clientilor europeni, potrivit producatorului, deoarece smartphone-urile compacte sunt foarte apreciate in Europa.

Folosirea termenului „entry-level” in Galaxy A20e nu inseamna ca cumparatorii vor fi limitati la un set mai mic de caracteristici si optiuni. Este surprinzator sa aflam cate functii vin cu dispozitivul, avand in vedere ca Samsung cere doar 900 de lei.

Designul lui A20e este similar cu cel al multor smartphone-uri aflate in prezent pe piata. Nu exista nicio indoiala ca afisajul LCD de 5,8 inci, 720 x 1560 este influentat de S10e, mai scump, desi cu un ecran cu rezolutie mai mica.

In ceea ce priveste aspectul, Samsung Galaxy A20e este un smartphone de ultima generatie cu un pret de 900 de lei. Are margini si colturi rotunjite, rame mici pentru afisaj si un design elegant.

Aceasta prima impresie pozitiva este mentinuta atunci cand utilizati smartphone-ul.

Galaxy A20e are o senzatie de inalta calitate datorita greutatii sale reduse de 141 de grame si formatului sau subtire 19,5:9. Capacul din spate neted se preface a fi din metal, dar este de fapt din plastic.

In ciuda acestui fapt, nu pare ieftin. Cu toate acestea, este un magnet de amprenta.

Capacele din plastic se pot sparge foarte usor, iar daca nu vrei sa platesti in plus atunci cand telefonul iti cade, ar trebui sa mai pui o suma modica de bani dupa achizitionarea telefonului si sa iti cumperi o husa Samsung A20e.

A20e este alimentat de procesorul Exynos 7884, care a fost numit „performanta uriasa pentru toata lumea”. Samsung alege frecvent chipsetul ARM fata de gama standard Snapdragon a Qualcomm, dintre care 660 ar fi cel mai echivalent.

Incearca sa ofere performante consistente cu un accent puternic pe fiabilitate, datorita includerii unui GPU Mali-G71. Cu alte cuvinte, A20e ar trebui sa poata face sarcini obisnuite, dar se va lupta cu altele mai sofisticate.

Ca urmare a trecerii lui Galaxy A20e la Android 9, Samsung si-a reproiectat software-ul One UI 1.1. In afara de grafica, exista doar cateva variatii minore fata de Android obisnuit, asa ca utilizatorii nu ar trebui sa aiba probleme in navigarea in aplicatie.

Samsung Health, Galaxy Wearable si Galaxy Store sunt cateva dintre aplicatiile interne disponibile pe Galaxy A20e. De asemenea, merita remarcat faptul ca unele aplicatii terte, cum ar fi OneDrive si Netflix, pot fi doar dezactivate si nu eliminate.

Netflix, pe de alta parte, nu considera asta o problema, deoarece Samsung Galaxy A20e accepta DRM Widevine L1, ceea ce ii permite sa redea fluxuri video HD.

Telefoanele cu buget redus deseori isi lasa camerele foto, dar veti fi usurati sa aflati ca scaderea calitatii imaginii nu este dramatica.

Ca si in cazul telefoanelor emblematice Samsung mai vechi, fotografiile lui A20e au tendinta de a fi colorate si saturate cu o gama dinamica puternica.

A avea un obiectiv secundar cu unghi larg si nu teleobiectiv este o schimbare binevenita, deoarece ne permite sa contextualizam mai bine imaginile pe care nu le puteam face anterior.

Camera selfie a fost o dezamagire pentru noi. Inregistrarile par palide si neclare chiar si in conditii ideale de iluminare. Este bine pentru poza ocazionala, dar nu este nici pe departe ideala. Este posibil ca o noua versiune a software-ului producatorului sa imbunatateasca lucrurile.