Ai visat o viata intreaga la o casa ca in filme, cu etaj si scari interioare, ai cumparat-o, ai mobilat-o exact asa cum iti doreai, insa nicio clipa nu te-ai gandit ca ea nu ar putea fi chiar potrivita pentru familia ta.

Venirea pe lume a bebelusului ti-a schimbat perspectiva, iar, acum, scarile interioare te fac sa nu mai dormi noaptea si sa te gandesti ca vrei o locuinta mai baby friendly.

Nu e cazul sa mergi pana intr-acolo! Poti inca trai in casa visurilor tale si sa o adaptezi etapelor de dezvoltare prin care trece copilul tau cu ajutorul unor dispozitive precum poarta siguranta copii.

Aceasta este un dispozitiv ce poate fi montat in capatul scarilor, astfel incat sa impiedice accesul copilului nesupravegheat. Totodata, montarea unui astfel de dispozitiv poate fi utila si daca iti doresti configurarea unui spatiu sigur de joaca pentru copil.

O poarta de siguranta pentru copii poate fi montata atat la bazele scarilor, cat si intre tocurile usilor sau intre ziduri, astfel incat sa poti realiza o zona sigura de joaca pentru bebelusi.

Un alt atu incontestabil al acestor sisteme de siguranta il reprezinta faptul ca ele pot fi folosite atat in interiorul casei, cat si in exterior. Se monteaza cu usurinta si beneficiaza de un design discret si elegant, care se pierde in decorul general al curtii sau al locuintei.

De ce sa creezi un „Safe space” pentru copii?

Crearea unui safe space pentru copil nu inseamna neglijarea sau izolarea acestuia. Dimpotriva, specialistii in dezvoltarea copilului indeamna parintii sa lase copiii sa exploreze mediul inconjurator intr-o maniera libera, prin crearea acestor spatii.

O poarta de siguranta pentru copii te va ajuta sa ii oferi copilului posibilitatea de a se juca in intreaga camera, nu doar intr-un colt restrans. Astfel, copilul va avea posibilitatea de a-si testa limitele, de a observa liber si de a se juca fara a fi in pericol.

Acest lucru il va face sa isi creasca stima de sine, nivelul de incredere in abilitatile sale si ii va spori curiozitatea.

Totodata, crearea unui astfel de safe space prin montarea unor dispozitive precum poarta de siguranta pentru copii iti va permite tie – ca parinte – sa observi detasat copilul si nevoile acestuia, in functie de etapele de dezvoltare pe care le parcurge.

poarta siguranta copii

Modele de poarta de siguranta

Din fericire, pe piata exista o multime de modele de poarta siguranta copii, astfel incat sa poti instala modelul potrivit spatiului si nevoilor tale. Iata cateva tipuri de produse pe care le poti regasi in oferta buy4baby.ro:
• poarta cu inchidere tripla;
• poarta cu siguranta dubla;
• poarta pentru scari sau usi;
• poarta de siguranta retractabila.

In cazul in care ai nevoie de o poarta de dimensiuni mari, trebuie sa stii ca aceste mecanisme de siguranta sunt extrem de flexibile si dimensiunile lor pot fi marite prin montarea unei extensii.

Scapa de stres si redescopera-ti caminul adaptat nevoilor noului membru al familiei. Nu trebuie sa schimbi casa, ci doar sa montezi sistemele de siguranta potrivite, astfel incat sa o faci sigura si prietenoasa pentru micutul tau.