Pentru o lunga perioada de timp, mouse-ul computerului a fost conectat la un modul de sistem sau laptop folosind un cablu.

Dar, treptat, tehnologia wireless a atins noi inaltimi, astfel incat nevoia de cablu, care este deja utilizata intr-un apartament modern din abundenta, dispare pur si simplu.

Acum mouse-ul cu fir este preferat doar de fanii solutiilor bugetare si, dimpotriva, de dispozitivele de jocuri cu timp de raspuns maxim. Interesant este ca acest lucru nu impiedica existenta modelelor de mouse wireless pentru jucatori.

Mouse gaming wireless

In general, orice mouse gaming wireless care merita luat in considerare va avea cel putin urmatoarele doua caracteristici: un senzor optic sau laser avansat care permite miscari mai rapide sau mai precise si un anumit grad de personalizare.

Modelele de mouse gaming wireless au adesea butoane suplimentare pentru degetul mare al jucatorului, ajustari ale miscarii sensibilitatii si vitezei, cabluri extrem de lungi sau chiar caracteristici exotice, cum ar fi greutati reglabile sau arcuri pentru tensionarea butoanelor.

Tipurile de mouse pentru jocuri sunt disponibile pe piata cu conexiuni wireless foarte rapide, asa ca tind sa fie si mai scumpe decat modelele obisnuite.

Tipurile de mouse gaming wireless care sunt mai scumpe au, de obicei, mai multe butoane decat modelele mai ieftine, dar asta nu inseamna ca vei obtine doar o experienta mai buna cheltuind mai mult.

Tipul de grip pe care il folosesti, mai ales atunci cand joci un joc pe computer, este important in comparatie cu utilizarea mouse-ului pentru sarcini mai frecvente. Desi fiecare jucator este diferit, acestea pot fi impartite in trei categorii mari:

Prindere pentru palma: o prindere standard, utilizata de majoritatea jucatorilor. Degetele se sprijina pe butoanele mouse-ului si toata palma se sprijina pe corpul mouse-ului.
Prinderea pe varf: doar varfurile degetului aratator, mijlociu si inelar se aseaza pe stanga, in centru (roata) si butoanele mouse-ului, fara ca palma sa atinga deloc corpul mouse-ului. Degetul mare prinde partea laterala a mouse-ului.

Claw Grip: o combinatie de stiluri de palma si varf. Palma ta se sprijina doar pe partea din spate a mouse-ului, cu varful degetelor si degetul mare inclinate spre butoane.
Diferitele tipuri de mouse gaming wireless pot favoriza diferite tipuri de manere.

Modelele mai mari si mai largi sunt potrivite pentru o aderenta mai generala cu palma – de obicei presupun ca cel putin o parte a mainii tale va sta intotdeauna pe mouse. Modelele scurte, fara o zona mare pentru palma, fac mai usoara manevra cu mana deasupra. Utilizatorii cu prindere pe varf apreciaza modelele relativ inguste cu butoane primare subtiri si alungite.

Tastatura si mouse wireless

Avantajele combinarii unei tastaturi si a unui mouse wireless sunt acelea ca, iti poti eficientiza spatiul de lucru si poti elimina riscul de a te impiedica in fire. Cu tastatura si mouse wireless te poti indeparta de ecran si poti ramane conectat.

Daca utilizezi in primul rand un computer pentru jocuri si ai un controler modern, atunci tastatura si mouse-ul fara fir, la un pret bugetar, pot fi pastrate cu grija si fara praf intr-un sertar pana cand trebuie sa le utilizezi.

Modelul pe care il alegi iti poate permite sa utilizezi aceeasi tastatura si mouse pentru a te servi la toate tehnologiile tale. Traim intr-o lume fara fir, dar in ciuda controlului vocal si a ecranelor tactile, exista momente cand ai nevoie de tastatura si mouse.

Este logic sa achizitionezi tastatura wirless impreuna cu mouse-ul wireless ca set complet, deoarece economisesti bani si stii ca vor functiona impreuna la aceeasi conexiune.

Cum functioneaza un mouse wireless?

Majoritatea mouse-urilor wireless comunica cu un computer utilizand comunicatii cu frecventa radio (RF). Pentru a implementa un astfel de mecanism, sunt necesare doua componente – un emitator si un receptor.

Iata cum functioneaza: un emitator incorporat in mouse trimite semnale radio electromagnetice care contin informatii despre miscarile mouse-ului si butoanele apasate. Un receptor conectat la un computer primeste semnale, le decripteaza si le transmite driverului mouse-ului si sistemului de operare.

Receptorul poate fi incorporat sau poate fi proiectat ca un dispozitiv conectat la un computer sau un stick special, care este introdus intr-un slot de expansiune. Semnalul unui mouse fara fir, ca orice alt dispozitiv, trece in liniste prin obstacole sub forma unei mese sau a unui monitor de computer.

Comunicarea RF are o serie de avantaje – emitatoarele si receptoarele radio consuma un minimum de energie, pot functiona pe baterii, sunt ieftine si usoare.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}