Una dintre activitatile principale ale unui anticariat online este aceea de a cumpara carti de la tine, atunci cand nu iti mai sunt utile. Multe persoane, dintr-un motiv sau altul, se despart de colectiile de carti de acasa.

Pot exista multe motive pentru care o persoana ia o astfel de decizie. Unii vor sa-si vanda in mod profitabil cartile din biblioteca pe care au mostenit-o, in timp ce altii, dupa ce au trecut complet la cartile electronice, vor doar sa elibereze spatiul din casa.

Alte persoane se muta constant dintr-un loc in altul si prefera sa-si vanda cartile. Bibliotecile personale au fost intotdeauna considerate valori deosebite in tara noastra. Prin urmare, daca ai carti de vanzare, le poti duce la anticariat.

Carti de vanzare – Fii intermediar

Scopul principal al unui anticariat este de a deveni un intermediar intre cei care cauta carti de vanzare vechi si cei care doresc sa vanda carti cu mai mult sau mai putin profit.

Daca doresti ca altcineva sa citeasca cartile preferate din biblioteca ta sau daca vrei sa iti eliberezi spatiul din biblioteca, poti vinde carti la anticariatul online, Targul Cartii.

Astfel, cartile vechi pot capata o a doua viata. Anticariatul online cumpara carti de la populatie si ofera o oportunitate excelenta de a vinde cartile vechi, citite demult si care nu le mai sunt necesare celor care sunt in cautarea unor carti de vanzare.

Daca te gandesti bine, o mare parte din cartile care se afla pe rafturile tale de acasa nu-ti mai sunt de trebuinta. Dar, in acelasi timp, astfel de carti ocupa spatiu important, aduna praf si necesita ingrijire.

Statisticile spun ca, din toate cartile pe care un cititor activ le cumpara de-a lungul vietii, nu mai mult de treizeci la suta sunt recitite.

Cumpararea cartilor de la populatie este o sansa de a le da a doua viata volumelor care s-au aflat de multi ani in casa ta. Mai mult, nu faci doar o fapta buna, ci o faci in beneficiul tau.

Spre deosebire de biblioteci, ceea ce face un anticariat, este sa cumpere carti de la oameni – indiferent de numarul acestora – si sa plateasca o suma corecta proprietarilor acestora.

Ce motive poti avea pentru a vinde carti?

Vanzarea cartilor este o oportunitate de a scapa imediat de teancurile inutile de carti cumparate, ramase de la rude si pur si simplu neutilizate in prezent de proprietari.

Daca vei vinde carti, vei imbunatati aspectul casei, prin eliberarea spatiului. Si, in sfarsit, scapi de problemele pe care le provoaca rafturile de carti suplimentare, si anume ingrijirea sistematica, pentru ca altfel devin o sursa de praf daunatoare sanatatii.

Multi oameni se intreaba care este scopul cartilor de vanzare la anticariat? Practic, marea majoritate a acestora nu reprezinta nicio valoare antica.

Pentru noua generatie, cartile pe hartie par adesea un anacronism. Bibliotecile electronice si dispozitivele electronice de lectura au reusit cu adevarat sa impinga in mod serios optiunile traditionale offline.

Cu toate acestea, in orasele mari sunt multi colectionari, precum si multe persoane care inca mai citesc.

Vinde carti si ofera-le o a doua viata

Este in interesul tau sa-ti vinzi cartile la un anticariat online. Aceasta afacere este relativ noua, dar se dezvolta destul de repede.

Cert este ca marea majoritate a proprietarilor sunt mai dispusi sa se desparta de cartile inutile din biblioteca, daca stiu ca pot obtine bani pentru ele.

Iar cantitatea considerabila de carti achizitionate de anticariat, ii permite sa depoziteze mult mai bine o multitudine de carti, care ulterior sunt vandute colectionarilor si cititorilor pasionati.

Daca vei vinde carti care nu-si mai au rostul in casa ta, le poti oferi o noua viata, dar si sansa ca alte persoane sa indrageasca volumele care au ramas uitate pe rafturile din casa ta.