Cand vine vorba despre calitatea sistemului de evacuare a fumului dintr-o casa, expresii precum „ieftin si bun”, „lasa ca merge si asa”, ar trebui sa dispara din vocabularul unui gospodar adevarat, care pune pe primul loc siguranta caminului si sanatatea sau viata membrilor familiei sale.

In fiecare an, improvizatiile de tot felul stau la baza producerii majoritatii incendiilor, si din pacate, a dramelor care vin la pachet cu un montaj neprofesional sau de o calitate mult mai slaba decat ar trebui sa fie in mod normal.

La aceste cauze se adauga cu usurinta si situatiile necuratarii la timp a acestora, sau a mentenantei precare, efectuate pe cont propriu, fara vreo pregatire sau experienta prealabila.

Din pacate, inca exista destule persoane care considera ca sunt mai mult decat suficiente, niste simple indicatii gasite pe internet sub forma unor sfaturi pe forumuri obscure sau filmulete pe youtube, gestionate de cele mai multe ori de amatori. Indiferent ca vorbim despre o soba sau un semineu pe lemne, pe cat de importanta e camera de ardere (focarul), la fel de important sau poate mai important, este cosul de fum si mentenanta lui corespunzatoare.

De la specialistii PEFOC, brand renumit pentru etica muncii, calitatea produselor si serviciilor oferite din universul termicelor neconventionale din Romania, aflam ca semineele au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, avand un randament tot mai ridicat, ceea ce a si dus la aparitia complicatiilor legate de evacuarea gazelor de ardere.

De aceea, alegerea unei solutii de evacuare din gama de cosuri de fum ceramice HOCH disponibila in oferta mesterilor sibieni, te asigura ca vei trece cu brio testul factorilor externi si conditiilor extreme precum: diferentele mari si bruste de temperatura din timpul anului, de la -20 la +30 grade Celsius, umiditatea sau autoaprinderea funinginei depuse pe peretii interiori sau atacul chimic cauzat de substantele corozive din compozitia diferitilor combustibili.

Asadar, pentru un sistem de evacuare eficient, sigur si performant, ai nevoie de un cos de fum profesional HOCH, cu tubulatura ceramica din samota, izolatie de vata minerala bazaltica si mantale din beton pe exterior.

Pe masura ce se ridica in cos, gazele de ardere se racesc iar condensul astfel creat, devine acid si corodeaza interiorul cosurilor de fum neprofesionale. Daca un cos de fum nu este izolat termic, vaporii condensati pe pereti duc la distrugerea acestuia.

Un cos de fum profesional determina functionarea sursei de caldura la randament maxim, in timp ce unul neprofesional, duce la arderea incompleta a combustibilului, a patrunderii fumului in locuinta si a depunerii funinginii nedorite pe peretii cosului de fum.

Acest caz este deosebit de periculos din cauza ca, de la o simpla scanteie, cosul de fum poate sa ia foc, si o data cu el, intregul imobil.

Din acest motiv, specialistii de la PEFOC, ne prezinta o lista cu principalele avantaje ale folosirii unui cos de fum profesional HOCH, astfel:

– Un cos de fum profesionist este potrivit pentru a fi cuplat la surse de caldura ce folosesc
combustibil lichid, solid sau gazos, precum seminee, sobe pe lemne sau cazane
industriale;
– Rezista la temperaturi ridicate si socuri termice, fiind extrem de sigur in utilizare
pentru ca tu si familia ta sa puteti dormi linistiti;
– Asigura o evacuare eficienta a gazelor arse si a fumului, determinand functionarea la
randament maxim a surselor de caldura;
– Se monteaza rapid deoarece este format din elemente prefabricate, in interiorul sau
exteriorul locuintelor, si rezista foarte bine la condens acid si umiditate excesiva;
– Cosurile de fum profesionale cu tubulatura ceramica, reprezinta o investitie pe termen
lung.

Hornurile HOCH pot fi amplasate, atat pe interiorul casei, cat si la exterior. Datorita optimizarii procesului de fabricatie si a experientei dobandite de-a lungul a 300 de ani, clientii pot beneficia acum de unele dintre cele mai bune solutii de evacuare ale fumului, existente pe piata de profil, mentinand in acelasi timp preturi competitive si garantia de 30 de ani pentru fiecare produs in parte.