Curățarea podelelor este o sarcină esențială și inevitabilă pentru menținerea unei case curate și sănătoase. Cu toate acestea, cu atât de multe tipuri de podele și metode de curățare disponibile, poate fi dificil să știi care este cea mai bună alegere pentru casa ta. 

În acest articol vom explora cele mai utilizate metode, de la mopurile tradiționale până la aspiratoarele cu apă și mopurile electrice.

Metode

  1. Să începem cu metoda de curățare a podelei cea mai veche și mai bine cunoscută: măturatul. Deși poate părea învechit, măturatul rămâne o metodă eficientă de a îndepărta praful și murdăria de pe suprafețele dure cum sunt podelele din lemn sau gresie. Măturile vin într-o varietate de forme și dimensiuni, permițându-vă să ajungeți în colțuri și spații înguste. Cu toate acestea, măturatul poate ridica praful în aer, ceea ce poate fi problematic pentru persoanele cu alergii și pentru animale și copii mici.
  2. Următoarea metodă de curățare a podelei pe care o vom discuta este folosirea mopului. Mopurile sunt instrumente versatile ce pot fi folosite pe o varietate de suprafețe, de la gresie și marmură până la lemn și parchet laminat. Ele funcționează prin absorbția murdăriei și a apei în fibrele lor, lăsând podeaua curată și uscată. Există diferite tipuri de mopuri disponibile, inclusiv mopuri cu șnur, mopuri plate și mopuri cu abur.
  3. O altă metodă populară de curățare a podelei este aspirarea. Aspiratoarele sunt extrem de eficiente în îndepărtarea prafului și a murdăriei de pe podele, covoare și multe alte suprafețe. Ele funcționează prin crearea unui vid care suge murdăria într-un recipient, sac colector, sau rezervor de apă. Există o varietate de aspiratoare disponibile pe piață, inclusiv aspiratoare verticale, aspiratoare de mână și aspiratoare robotizate.
  4. În ultimii ani, mopurile electrice au câștigat popularitate datorită eficienței și ușurinței lor de utilizare. Aceste dispozitive folosesc electricitatea pentru a îmbunătăți procesul de curățare a podelei, fie prin generarea de abur pentru a dezinfecta suprafețele, fie prin automatizarea mișcării mopului. Un exemplu de mop electric este Karcher FC 7, care este apreciat pentru capacitatea sa de a curăța eficient diferite tipuri de podele.
  5. În plus față de mopurile electrice, mopurile cu abur au devenit tot mai populare. Acestea folosesc aburul pentru a curăța și dezinfecta podelele, eliminând 99,9% din bacterii fără a necesita detergenți chimici. Mopurile cu abur sunt ideale pentru curățarea podelelor dure impregnate cu sigilanți împotriva umezelii, cum ar fi gresia, marmura și unele tipuri de lemn.
  6. O altă metodă de curățare a podelei este folosirea mașinilor de spălat cu presiune. Acestea sunt deosebit de eficiente pentru curățarea podelelor exterioare, cum ar fi terasele sau aleile. Mașinile de spălat cu presiune funcționează prin pulverizarea apei la o presiune mare pentru a îndepărta murdăria și mizeria întărită. Deși sunt extrem de eficiente, acestea trebuie utilizate cu precauție pentru a evita deteriorarea suprafețelor, fiind foarte puternice.

Alternative

În timp ce metodele menționate anterior sunt eficiente pentru curățarea podelelor interioare, curățarea podelelor exterioare poate necesita abordări diferite. 

De exemplu, pentru curățarea teraselor, aleilor sau a altor suprafețe dure exterioare, puteți folosi o mașină de spălat cu presiune. Acestea funcționează prin pulverizarea apei la o presiune mare pentru a îndepărta murdăria și mizeria încrustată.

În timp ce majoritatea metodelor de curățare a podelei se concentrează pe îndepărtarea murdăriei și a mizeriei, este important să nu uităm și de dezinfectare. 

În special în timpul unei epidemii, cum ar fi gripa sau COVID-19, dezinfectarea podelelor poate fi la fel de importantă ca și curățarea lor. Există multe produse de curățare disponibile care pot ucide bacteriile și virușii de pe suprafețe, inclusiv de pe podele.

Concluzii

În cele din urmă, indiferent de metoda de curățare a podelei pe care o alegeți, este important să vă amintiți că întreținerea regulată este cheia pentru a menține podelele curate și în stare bună. 

Acest lucru poate include măturatul zilnic, ștergerea imediată a micilor accidente și curățarea profundă săptămânală sau lunară cu un mop sau un aspirator. 

Prin urmare, alegerea metodei de curățare a podelei potrivite pentru nevoile dvs. poate face această sarcină mai ușoară, mai rapidă și mai eficientă.

1 thought on “Cele mai utilizate metode de curatare e podelei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *