Acum ca vara s-a terminat, este timpul sa ne pregatim casa pentru iarna. Vremea rece inseamna ca petrecem mai mult timp in casa, la adapost de intemperiile specifice acestui anotimp.

Odata cu sosirea sezonului de iarna ai sarcina de a reorganiza si redecora din nou bucataria, astfel incat sa poti obtine un decor confortabil care sa se potriveasca cu anotimpul, bineinteles ca acest lucru nu inseamna ca trebuie sa schimbi toata mobila sau decorul in general, nu, pur si simplu cu detalii simple ii poti da un decor de sezon.

Ideea principala a amenajarii unei bucatarii pentru iarna este ca aceasta poate reflecta caldura si poate oferi un sentiment de confort.

Cu o buna decorare vei putea desfasura intr-un mod mai confortabil diferitele activitati care se desfasoara de obicei in acest spatiu, cum ar fi pregatirea mancarii si alte activitati pentru Craciun.

Asadar, pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa tii cont de urmatoarele idei, astfel incat sa stii cum sa iti pregatesti bucataria pentru iarna.

Nu lasa frigul sa intre

Desi in anotimpul cald nu acorzi atat de multa atentie ferestrelor tale, in sezonul rece trebuie sa te asiguri ca acestea se inchid corespunzator, astfel incat sa te bucuri de tot confortul.

De aceea, daca ai observat ca ferestrele de la bucatarie nu se mai inchid ca in momentul montarii sau ca se simte curent in jurul lor, inseamna ca au nevoie de reglare.

Cu ajutorul unor cunostinte minime, poti sa reglezi singur ferestrele de termopan. Daca acestea nu se inchid asa cum iti doresti, incearca sa inlocuiesti garnitura ferestrei sau sa ungi termopanele cu uleiuri speciale.

In cazul in care tamplaria s-a miscat, poti folosi un imbus pentru a calibra ferestrele atat pe orizontala, cat si pe verticala. Repeta aceste operatiuni la toate ferestrele si asigura-te ca toate functioneaza impecabil.

Repara fisurile din pereti sau din geamuri

Daca ai ferestre din sticla in bucatarie sau fisuri in pereti, de care nu ai avut inca timp sa te ocupi, este indicat sa le repari inaintea de venirea iernii. Este recomandat ca geamurile din sticla sa fie inlocuite, astfel incat bucataria sa nu devina o incapere racoroasa.

In ceea ce priveste fisurile din pereti, nu e intotdeauna necesar sa apelezi la o echipa de specialisti.

Cu putina indemanare si cu ajutorul uneltelor potrivite, te poti ocupa si singur de aceste reparatii usoare. Indiferent daca vorbim despre pereti sau tavan, pentru a repara fisurile va fi nevoie sa indepartezi cu un spaclu tot materialul, pana la tencuiala.

Dupa ce cureti aceasta zona, trebuie sa aplici un chit, iar cu ajutorul unui spaclu flexibil, sa il nivelezi corespunzator.

Dupa ce chitul s-a uscat conform instructiunilor de pe ambalaj, vei aplica si amorsa, inainte de vopseaua lavabila. Daca ai ajuns la acest pas, poti alege sa schimbi si culoarea peretilor sau a tavanului, astfel incat bucataria ta sa fie pregatita pentru iarna.

Cumpara draperii noi, din materiale groase

Perdelele si draperiile au un rol decorativ major in amenajarea locuintei, astfel incat pot schimba radical atmosfera unei incaperi. Din acest motiv, draperiile sunt disponibile intr-o mare varietate de culori si forme, care iti permit o selectie amanuntita. In afara de preocuparea pentru aspectul bucatariei, trebuie sa tii cont si de aspectul practic al draperiilor.

Materialul si culoarea lor pot da voie luminii naturale sa intre in incapere, insa pentru draperiile unei bucatarii amenajate in timpul iernii, este de preferat sa optezi pentru materiale opace, astfel incat sa ofere intimitate si sa se potriveasca cu restul mobilei. Totodata, draperiile pot sa retina caldura in interiorul casei, un aspect pe care nu trebuie sa il omiti in sezonul rece.

Nu uita de covoarele pufoase!

Regula de care trebuie sa tii cont in amenajarea bucatariei include achizitionarea unui covor pufos, care sa se incadreze perfect in stilul bucatariei si sa completeze coloristica incaperii.

Poti opta pentru covoare pufoase de diverse dimensiuni, care sa aiba un puternic impact vizual si sa ofere un aer vesel bucatariei tale. La fel de potrivite sunt si covoarele in combinatii de gri si negru, care iti permit asortarea cu aproape orice culoare a obiectelor de mobilier.

Daca ai o bucatarie amenajata in stil minimalist, vei avea nevoie de un covor plasat in mijlocul incaperii, care sa aduca o pata de culoare. Covorul de bucatarie poate sa transforme din punct de vedere vizual intreaga suprafata. In plus, daca ai montat parchet in bucatarie, care prezinta un risc crescut de deterioarare, amplasarea covorului te poate ajuta sa protejezi suprafetele.

Creeaza mai multe spatii de depozitare

Daca ai nevoie sa economisesti spatiu in bucatarie, incearca sa agati cateva ustensile, cum ar fi polonicele, tocatoarele de lemn sau alte ustensile de bucatarie.

Acest lucru va elibera spatiul din sertare, pe care il poti folosi apoi pentru a depozita alte lucruri. In unele cazuri, se folosesc bare care coboara direct din tavan pentru a plasa acolo accesoriile.

Si pentru ca esti in perioada sarbatorilor, poti oricand sa cauti o oferta pentru un dulap nou, in care poti sa asezi toate obiectele care ocupa spatiul inutil sau preparatele pe care le vei servi alaturi de familie si prieteni.

Tine cont de ideile si sfaturile noastre pentru ca bucataria ta sa fie pregatita pentru iarna, astfel incat sa devina mai confortabila, mai practica si mai placuta din punct de vedere vizual.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}