Numarul turistilor care aleg sa viziteze Kizimkazi Zanzibar a crescut considerabil in ultimii ani. Zona pastreaza inca aspectul traditional al satului de pescuit, iar viata locala se desfasoara in ritmul propriu.

Diminetile sunt animate de grupurile de vizitatori, care vin zilnic din Stone Town in excursii organizate pentru a vedea delfinii, iar apusurile scriu o poveste romantica pentru cuplurile de indragostiti sau visatorii care ajung pe aceste meleaguri.

Ce sa faci in Kizimkazi Zanzibar?

Plimbari pe bancurile de nisip

Peisajul din Kizimkazi este destul de diferit de celelalte zone ale Zanzibarului. Terenul este mai uscat, iar plajele sunt mai putine si la distanta una de cealalta. Tarmurile nisipoase sunt inlocuite pe alocuri de roci si stanci dramatice care ofera un peisaj specific plajelor salbatice.

Atat la mareele inalte, cat si la cele joase, vei gasi in aceasta zona plaje accesibile pentru a face o promenada de vis. Nisipul alb de aici are o textua extrem de fina si placuta la atingere, picioarele fiind alintate de particulele fine.

Multi dintre cei care calca pe plajele din Kizimkazi Zanzibar spun ca nu au mai simtit niciodata un nisip atat de moale.

Safari Blue

Safari-urile nu se limiteaza doar la Tanzania continentala. Zanzibarul ofera la randul sau posibilitatea de a merge pe un safari pe apa, denumit in general Safari Blue!

In aceasta incursiune spectaculoasa propusa de un Safari Blue, vei explora Golful Menai, cea mai mare arie marina protejata din Zanzibar, vei avea parte de cateva sesiuni minunate de snorkeling si te vei delecta cu prezenta delfinilor.

Snorkeling

Plajele din Kizimkazi experimenteaza una dintre cele mai accentuate schimbari de maree din zona. La maree scazuta, de exemplu, ai parte de intinderi de ape putin adanci si bancuri de nisip favorabile pentru inot si snorkeling.

In timpul sesiunilor subacvative ai o vizibilitate foarte buna, claritatea apei fiind perfecta pentru a putea observa frumusetea recifelor de corali, bancurile de pesti exotici, aricii de mare si crabii.

Atunci cand nivelul apei creste considerabil, multi turisti cazati in zona ies din camera de hotel direct in mare, pentru o aventura fantastica de snorkeling sau pentru a inota in apele turcoaz.

Intalnirea cu delfinii

Kizimkazi Zanzibar mai este cunoscut si sub denumirea de „satucul delfinilor”. La primele ore ale diminetii, atunci cand nu si-au facut inca aparitia prea multe barci cu turisti, iar apa are o temperatura scazuta, poti asista la o intalnire magica cu cele mai indragite mamifere marine ce isi au casa in ocean.

Datorita fluxului ridicat de turisti, acestea s-au invatat deja cu prezenta oamenilor, fiind deosebit de prietenoase. Copiii si adultii deopotriva traiesc cu entuziasm fiecare clipa petrecuta alaturi de aceste specii atat de candide.

Daca ai venit in aceasta excursie impreuna cu juniorul familiei, atunci, cu siguranta, surpriza va fi memorabila pentru el.

Plimbari cu barca

Plimbarile cu barca cu motor sau in dhow-uri traditionale sunt nelipsite din acest pachet turistic. Peisajele vizionate sunt incantatoare, efectul lor feeric fiind ca un pansament pentru suflet.

Excursia din Kizimkazi Zanzibar reprezinta o aventura speciala pentru intreaga familie! Cei mici au ocazia sa vada indeaproape indragitii delfini si sa efectueze scufundari printre pestii multicolori si recifele din zona.

Sansa de a savura o experienta pe cinste in mijlocul naturii nu trebuie ratata! Rezerva din timp locurile dorite pentru aceasta excursie, deoarece este una dintre cele mai solicitate din Zanzibar!