Alaunul si beneficiile sale pentru frumusete

0
9

Alaunul, a carui nume stiintific este alaunul de potasiu, este de fapt un tip de sare. Poate fi gasit sub forma unor bucati sau sub forma de pudra. Daca nu aveti acces la pudra de alaun, puteti sfarama cateva bucati cu ajutorul unui mojar si pistil.

In mod traditional, alaunul era folosit ca remediu sau chiar pentru magie. Detinerea unei bucati de alaun insemna ca persoana avea acces la o multime de utilizari pentru infrumusetare. Iata cateva beneficii oferite de alaun:

Grabeste uscarea cosurilor si a acneei
Datorita faptului ca este un tip de sare, alaunul are abilitatea de a usca acneea si cosurile. Puteti forma o pasta pentru combaterea eruptiilor de pe piele, adaugand cateva picaturi de apa peste pudra de alaun. Lasati pasta timp de cateva minute pe cosuri sau acnee. Dupa, spalati-va foarte bine cu apa si stergeti-va.

Reduce liniile fine si ridurile
Alaunul este cunoscut pentru proprietatea sa de tonifiere a pielii. Din acest motiv, ar trebui sa il luati in considerare ca alternativa in locul acelor creme si geluri anti-imbatranire extrem de scumpe. Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati cantitati egale de pudra de alaun cu miere pura si sa le aplicati pe fata. Spalati aceasta pasta anti-imbatranire cu apa dupa 15 minute.

Diminueaza aspectul cearcanelor
Aveti cearcane sub ochi? Atunci ar trebui sa luati o lingurita de pudra de alaun. Dizolvati pudra in 2 lingurite de apa si aplicati amestecul asupra cearcanelor de sub ochi, folosind o bucata de vata. Asigurati-va ca nu atingeti ochii cu aceasta solutie pentru ca in mod sigur va va irita! Dupa 5 sau 10 minute, clatiti-va cu apa rece.

Va ajuta sa tineti departe mirosurile neplacute

Citeste continuarea articolului aici: Alaunul si beneficiile sale pentru frumusete