Cum se aleg corect invitatiile pentru nunta?

Cand ziua cea mare se apropie si visele tale despre dragoste incep sa se indeplineasca, vei incepe planificarile pentru marele eveniment. Alegerea invitatiilor pentru nunta este un astfel de eveniment si merita toata atentia, iar noi te vom invata cum sa le alegi corect.

Gaseste stilul, tema nuntii si locatia care sa te defineasca

Inainte de a alege modelul corect de invitatii de nunta va trebui sa rezervi locatia in care urmeaza sa aiba loc petrecerea, insa inainte de a face asta, va trebui sa te gandesti la stilul in care vei petrece. Poti face o nunta clasica, una moderna, casual sau chiar tematica.

Tema nuntii este cea care defineste totul, de la culori si modele de invitatii pana la decoratiunea de pe masa. Exista numeroase moduri de a organiza o nunta si totul depinde de tine.

Alege culoarea care sa domine nunta ta

In cazul in care nu vrei sa alegi o tema specifica atunci te poti axa pe o culoare si poti alege nuanta preferata. Tinand cont de stilul in care este nunta organizata, poti sa alegi invitatii in ton cu florile sau cu restul elementelor decorative de la nunta si cu aranjamentele existente in sala.

Invitatiile pastelate sunt cele care exprima inocenta si bucurie iar invitatiile negre sunt mai moderne si se combina perfect cu albastrul sau cu auriul.

Pentru a te asigura ca le alegi corect, poti citi mai multe si despre semnificatia invitatiilor de nunta.

Alege forma corecta pentru invitatiile de nunta

Invitatia poate sa aiba orice forma vrei, dar se va merge de obicei pe variante dreptunghiulare, patrate sau ovale. Sunt si persoane care aleg forme mai speciale, cum sunt cele de inima, frunze sau flori si fructe. Si aici, totul depinde de tine si de ceea ce preferi. In final, poti opta pentru cea ce te reprezinta cel mai bine.

Tine cont de textul pe care il vei pune pe invitatie

Un alt aspect la fel de important este textul ce urmeaza a fi pus pe invitatie. De obicei, pe o invitatie sunt trecute gazdele, numele parintilor, data nuntii, numele nasilor si locatiile, dar poti adauga si alte mesaje.

Nu uita in schimb de datele de contact ale mirilor sau de datele de contact ale organizatorului daca exista unul, astfel incat invitatii sa poata sa confirme participarea sau sa anunte ca nu pot veni.

Daca locatia este ceva mai speciala sau est euna iesita din comun si exista un dress code acesta trebuie sa fie specificat. Textul de pe invitatie nu trebuie sa fie extrem de lung pentru ca va fi greu de citit, dar nici extrem de scurt sau foarte rece.

In cazul in care nu ai idei, poti gasi in magazinele online inclusiv astfel de idei care sa te ajute sa dai o forma invitatiilor tale. Indiferent de ceea ce alegi pentru invitatii este ideal sa te asiguri ca vei obtine exact invitatiile care sa fie reprezentative pentru tine si pentru nunta pe care o organizezi.